Poljska

Poljska namjerava da kupi još šest "patriota"

Poljska namerava da kupi još šest baterija raketnog sistema "patriot", saopštio je danas ministar odbrane Marijuš Blažčak.

"Nakon 30 godina gasni odnosi između Rusije i Poljske ne postoje"

VARŠAVA - Poljska administracija prekinula je sporazum o isporuci ruskog gasa prije isteka roka, rekao je danas poljski komesar za stratešku energetsku infrastrukturu Pjotr Najmski.

Gasprom: Potpuno smo obustavili isporuke Poljskoj i Bugarskoj

MOSKVA - Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je danas da je potpuno obustavio isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj jer nisu izvršile plaćanje u rubljama za isporučeno gorivo, izvještava Tas s.

Ruski gas i dalje teče ka Poljskoj i Bugarskoj

LONDON/SOFIJA - Ruski gas nastavio je da teče jutros ka Poljskoj i Bugarskoj, mada su državne gasne kompanije obje zemlje u utorak saopštile da su dobile obavještenje od Gasproma da će im od danas biti prekinute isporuke pošto su odbile da izmire račune u rubljama.

Rusija obustavila isporuke gasa Poljskoj?

Upravo su obustavljene isporuke gasa iz Rusije Poljskoj, a u toj zemlji se formira i tim za upravljanje krizom. Međutim, još ne stiže zvanična potvrda.

Evakuisano 18 turista iz Poljske i Španije

PODGORICA- Spasioci sa Žabljaka evakuisali su 18 državljana Španije i Poljske koji su bili zaglavljeni u snijegu na prevoju Štuoc.

Od 1.maja manji broj letova u vazdušnom prostoru Poljske

VARŠAVA – Poljska uprava za civilno vazduhoplovstvo značajno će smanjiti broj letova u poljskom vazdušnom prostoru od 1. maja ako se ne postigne sporazum u sporu oko plata i uslova rada kontrolora letenja, saopštilo je danas evropsko tijelo za bezbijednost vazdušne plovidbe, Eurokontrol.

U eksploziji u Poljskoj poginule četiri osobe

Četiri osobe su poginule, a sedam se vodi kao nestalo u rudniku uglja na jugu Poljske, rekao je visoki vladin zvaničnik, nakon što je vlasnik rudnika rekao da je najvjerovatnije rano jutros došlo do eksplozije metana.

Bajden u američkoj bazi u Poljskoj tražio pasulj - dobio picu

ŽEŠOV - Američki predsjednik Džo Bajden posjetio je danas američku 82. vazdušno-desantnu diviziju stacioniranu u Žešovu u Poljskoj, zahvalio im na onome što rade i sa njima ručao prije sastanka s poljskim predsjednikom.

Avion predsjednika Poljske prinudno sletio u Varšavu

Avion poljskog predsjednika Andžeja Dude prinudno je sletio u Varšavu.

Bajden na evropsku turneju dodao i posjetu Poljskoj

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden dodao je posjetu Poljskoj u svoj raspored ovonedjeljnog putovanja u Evropu zbog hitnih sastanaka sa NATO-om i evropskim saveznicima, ali ne planira posjetu Ukrajini, u trenutku kada se ruska invazija na ovu zemlju nastavlja, saopštila je Bijela kuća.

Premijeri Češke, Poljske i Slovenije u posjeti Kijevu

PRAG - Premijeri Češke Republike, Poljske i Slovenije posjetiće danas Kijev, rekao je češki premijer Petr Fijala na društvenim mrežama.

Pržidač: Jučerašnji napad Rusije je poruka NATO-u

VARŠAVA - Jučerašnji ruski raketni napad na ukrajinsku vojnu bazu u blizini granice sa Poljskom je bio pokušaj da se zaprijeti NATO-u, izjavio je danas zamjenik poljskog ministra spoljnih poslova Marčin Pržidač za BBC.

Duda upozorio: Ako Rusija upotrijebi hemijsko oružje, NATO će se umiješati

Upotreba hemijskog oružja od strane Rusije u Ukrajini mogla bi da podstakne NATO da preispita svoju odluku da se vojno ne miješa u sukob, rekao je poljski predsjednik, prenosi BBC.

Srpski vozači iz Ukrajine prešli u Poljsku

BEOGRAD - Vozači kamiona iz Srbije prešli su jutros iz Ukrajine u Poljsku, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Najčitanije