Porodica Zec

Porodica Zec dobija ulicu u Zagrebu?

Saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić najavila je na svom Facebook profilu da bi Zagreb uskoro mogao dobiti ulicu nazvanu po nedavno preminuloj Ankici Lepej, jednoj od prvih zviždačica u Hrvatskoj.

Milanović: Da Zec nije imao novca, ništa se ne bi desilo

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da je porodica Zec primarno bila predmet pljačke.

Milanović: Ubistvo porodice Zec kukavičko, ali Hrvatska sa tim nema ništa

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, čije izjave o ubistvu tri člana srpske porodice Zec u Zagrebu prije 30 godina, Srebrenici i aktuelnoj vladi izazivaju oštra reagovanja u Hrvatskoj i zemljama regiona, ponovo je danas imao potrebu da ih pojašnjava tako što je ovog puta rekao da je ubistvo porodice Zec bilo kukavičko, ali da hrvatska država sa tim činom nema ništa.

Bura zbog izjave Milanovića: "Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem"

Izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o ubistvu srpske porodice Zec u Zagrebu prije tri decenije izazvala je burne reakcije.

Milanović: Porodica Zec dobila odštetu, šta još treba

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je komentarisao komemoraciju povodom ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu prije 30 godina i rekao da je ostatak porodice pozvan u vladu, dobili su odštetu i upitao šta još treba.

Porodici Zec prvi put odata pošta u prisustvu gradonačelnika

ZAGREB - Prvi put poslije 30 godina od zločina počinjenog nad srpskom porodicom Zec u Zagrebu, jedan gradonačelnik hrvatske prestonice Tomislav Tomašević danas je na Sljemenu odao poštu Aleksandri Zec i njenim roditeljima.

Tomašević prvi predstavnik Zagreba koji je odao počast porodici Zec

ZAGREB - Gradonačelnik Tomislav Tomašević prvi je predstavnik grada Zagreba u posljednjih trideset godina koji je odao počast porodici Zec.

Tri decenije od ubistva srpske porodice Zec

ZAGREB - Sutra se navršava 30 godina od kada su u Zagrebu hrvatski policajci ubili srpsku porodicu Zec, oca Mihajla (38), majku Mariju (36) i njihovu dvanaestogodišnju kćerku, saopšteno je iz Dokumentacionoinformacionog centra "Veritas".

Pilsel na komemoraciji porodici Zec: Neke od ubica Tuđman odlikovao

ZAGREB - Centar za suočavanje s prošlošću Documenta i Srpsko narodno vijeće (SNV) održali su danas komemoraciju za Mariju, Aleksandru i Mihajla Zeca koji su ubijeni na današnji datum u večernjim satima 1991. te su najavili da će od gradskih vlasti tražiti imenovanje zagrebačkog trga ili ulice po 12-godišnjoj Aleksandri.

"Slučaj porodice Zec pokazuje nesposobnost pravosuđa evropske zemlje"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da to što ni poslije 28 godina nisu procesuirni počinioci zločina nad srpskom porodicom Zec u Zagrebu, koja je brutalno likvidirana na današnji dan 1991. godine, pokazuje nesposobnost pravosuđa jedne evropske zemlje.

"Veritas": Godišnjica likividacije srpske porodice Zec u Zagrebu

BEOGRAD - Dokumentaciono-informacioni centar "Veritas" podsjetio je na godišnjicu likividacije srpske porodice Zec u Zagrebu, koje se dogodilo 7. decembra 1991. godine, kao i da je postupak protiv pripadnika rezervne policije MUP-a Hrvatske, koja je bila pod komandom Tomislava Merčepa, obustavljen usljed "nedostatka dokaza", iako su priznali ubistvo.

Najčitanije