Porodilja

Iz bihaćke bolnice se oglasili povodom smrti majke i bebe: Ljekari dali sve od sebe

BIHAĆ - Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, Hajrudin Havić, oglasio se povodom tragičnog slučaja koji se dogodio u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kada su prilikom poroda preminuli 25-godišnja Azra Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca i njena beba.

Stanivuković: Isplata po 500 KM porodiljama danas do 16 časova

BANJALUKA - Imamo novac i danas do 16 časova biće isplaćene jednokratne novčane pomoći od 500 KM svim porodiljama na području grada, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Preminula porodilja iz Kraljeva, beba na respiratoru

BEOGRAD - Porodilja (36) iz Kraljeva, koja je u ponedjeljak transportovana u Klinički centar u Kragujevcu preminula je jutros oko četiri, potvrdio je Tanjugu v.d. direktora Kliničkog centra Kragujevac Slobodan Milisavljević.

Tropic daruje porodilje i bebe u okviru projekta "Vratile se rode"

Vratile se rode, projekat Trgovačkog lanca Tropic, simbolično je započeo prvim danom proljeća 2021. godine, a za cilj ima darivanje porodilja i beba rođenih u Gradišci i Doboju. U saradnji sa JZU Bolnica Gradiška i JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj, te uz podršku koju su pružili brendovi Violeta, HiPP i Johnson's, Tropic je do sada obradovao oko 500 porodica.

Porodilji donijeli tuđu bebu na dojenje

PODGORICA - Klinički centar Crne Gore pokrenuće disciplinski postupak radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele da jednoj porodilji u Klinici za ginekologiju i akušerstvo na dojenje bude donesena beba druge porodilje.

Preminula porodilja u KC Niš, još se ne zna razlog smrti

NIŠ - Porodilja D. S. (34) preminula je u ponedjeljak u Kliničkom centru Niš, potvrđeno je danas Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi, a kako je naveo direktor Klinike za ginekologiju KC Niš Bojan Lukić, porodilja je došla zdrava na porođaj i imali su laboratorijsku potvrdu da su joj nalazi u redu.

Jedan od posljednjih Belminih statusa rasplakao mnoge

Tužna vijest danas je stigla iz Sarajeva gdje tri dana nakon porođaja preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, a jedan od njenih posljednjih statusa, koji se širi internetom, rasplakao je mnoge.

Preminula porodilja u Sarajevu, bila zaražena virusom korona

Porodilja Belma Šoljanin (37), koja je bila zaražena virusom korona, preminula je danas u Sarajevu, tri dana nakon porođaja, prenijeli su federalni mediji.

Nakon bebe, preminula i porodilja iz Niša

NIŠ - Dvadesetsedmogodišnja porodilja iz doljevačkog sela Orljane, preminula je danas u KC Nišu od posljedica virusa korone.

Porodilja iz Tuzle preminula od sepse

TUZLA - Belma Isić (20) iz Srebrenika umrla je od posljedica sepse u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla, pokazao je nalaz obdukcije koji je u petak objelodanilo Kantonalno tužilaštvo Tuzla.

Ginekologu dvije godine zatvora za smrt porodilje

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je na dvije godine zatvora Mirka Šarana, direktora Doma zdravlja Derventa, jer se, kako se navodi, kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva nije pridržavao pravila zdravstvene struke, usljed čega je došlo do smrti porodilje Tode Milanković (21).

Porodilja bila uračunljiva kada je zadavila svoju bebu

​VALJEVO - Porodilja Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine je, u trenutku kada je svoju tek rođenu bebu, kako se sumnja, zadavila golim rukama, bila uračunljiva, prenosi danas "Blic".

Valjevo: Porodilja primljena u bolnicu, ne zna se gdje je beba

VALJEVO - U valjevsku bolnicu jutros je primljena porodilja iz okoline Valjeva, stara 29 godina, za koju je ustanovljeno da se porodila tokom noći, ali nije željela da kaže ljekarima gdje je beba, prenose mediji.

Uhapšen Hrvat koji je izazvao udes u kom je preminula trudnica i njena beba

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su Ž. P. (1975) državljanina Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Preminula žena koja je porođena nakon udesa, beba kritično

NIŠ - Porodilja S.B. koja je teško povrijeđena jutros u udesu kod Prokuplja, preminula je u 18 časova u kliničkom centru u Nišu, uprkos naporima ljekara da joj spasu život.

Najčitanije