Praznici

Ovo su neradni dani u Srpskoj tokom praznika u maju

BANJALUKA - U skladu sa odredbama Zakona o praznicima RS neradni dani su 1. i 2. maj, odnosno nedjelja i ponedjeljak kao i 9. maj, ponedjeljak, kada se obilježava Međunarodni dan rada kao i Dan pobjede nad fašizmom, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Zašto je crvena sinonim za Novu godinu i praznike

U skoro svim tradicijama, crvena boja ima moćnu simboliku koja, po vjerovanju, privlači ljubav i povoljan početak.

Ovo su neradni dani u Srpskoj tokom praznika

BANJALUKA - U Republici Srpskoj 1, 2, 3, 9. i 10. januara neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, odlučila je danas Vlada Srpske.

Idealan napitak tokom praznika: Čaj koji poboljšava varenje

Tokom praznika jede se jača hrana, zbog koje mnogi imaju problema sa varenjem.

Karleuša pokazala prazničnu čaroliju u svom domu

Pop zvijezda Jelena Karleuša pokazala je detalje na novogodišnjoj jelci u svom porodičnom domu i oduševila sve čarobnim przorom.

Dua Lipa u prazničnom raspoloženju, bikini i čizme prkose hladnoći

Pop-pjevačica Dua Lipa ne skriva svoje praznično raspoloženje, pa je tako na svom Instagramu objavila par fotografija koje prikazuju uzbudljivu novogodišnju atmosferu.

Napravite sami: Snježni cvijet, elegantni praznični ukras za dom

Kao i mnogi trendovi što se dizajna tiče, još je jedan potekao iz Skandinavije i može se u ovo pretpraznično vrijeme primijetiti na brojnim profilima Instagram kreativaca.

Kako ostati fit tokom prazničnih dana?

"Biti fit" žele svi. Da li je termin "biti fit" isti za svakoga i šta uopšte znači? Za nekoga je fit da bude mršav, za nekoga da bude skladno građen uz lijepo oblikovane obline, a za nekoga odsustvo masnih naslaga na tijelu. Pojam "biti fit" je zaista širok i individualan.

Kraljevska glazura, praznična magija na keksićima

Iako volimo praviti i konzumirati tradicionalne praznične kolače, nekada želimo spremiti i neke estetski zahtjevnije i zanimljivije keksiće. A jedni od takvih keksića su i oni slatki prhki s limunom i vanilijom koji se tope u ustima, a ukrašeni su najfinijom kraljevskom glazurom - royal icing šećernom glazurom.

Slovenija uoči praznika uvela nove zabrane

LJUBLJANA - Vlada Slovenije na preporuke stručnjaka donijela je zabrane kako bi spriječila širenje virusa korona, pa je odlučeno da na prazničnim sajmovima ne bude posluživanja hrane i pića.

Pomoću kojih trikova možemo da održimo zdrave navike tokom praznika

U vrijeme praznika smo veoma zauzeti i pravimo praznične trpeze, okupljamo čitavu porodicu i planiramo poneko zajedničko putovanje. Zbog brojnih obaveza, teško se održavaju fitnes i nutritivni ciljevi ali to ne znači da je i nemoguće.

Vijenac: Neodoljiva dekoracija od grančica bora i svijeća

Početak decembra je uvod u praznično vrijeme koje je teško zamisliti bez ukrasa. Upravo su vijenci ukrasni aranžmani koji u domovima mogu biti tokom cijele godine, ali najviše se vežu upravo za novogodišnje praznike.

Praznici usporili vozačke ispite

BANJALUKA - Neradni dani u januaru usporili su u pojedinim ispitnim centrima u Srpskoj proces polaganja vozačkih ispita.

U prazničnoj groznici u Srpskoj isparilo 105 miliona KM

​BANJALUKA - Građani u Republici Srpskoj su pred novogodišnje praznike za svega četiri dana potrošili nešto više od 105 miliona KM, što pokazuje računicu da su prosječno po glavi stanovnika potrošlili 85,9 KM u tom periodu.

Radno vrijeme za praznike u Banjaluci

Gradska uprava neće raditi u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. januara, kada se obilježavaju vjerski praznici Badnji dan i pravoslavni Božić.

Najčitanije