Presuda

Marjanović ostaje u pritvoru, žalbe odbijene

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rješenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor, nakon što je prvostepenom presudom 15. jula osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović.

Obrazloženje presude Marjanoviću: Nije izvršio savršen zločin, već teško ubistvo

BEOGRAD - Zoran Marjanović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 40 godina zatvora za svirepo ubistvo supruge Jelene Marjanović, a u obrazloženju presude navedeno je da on nije izvršio savršen zločin, već teško ubistvo.

Sud za sportsku arbitražu: Ruski fudbalski klubovi ne mogu u Evropu

Ruski fudbalski klubovi neće moći da nastupaju u evrokupovima ove sezone, presudio je danas Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Pristao na dvije godine zatvora za nezgodu u kojoj je povrijeđen Tanovićev sin

SARAJEVO - Benjamin Spahović je na današnjem suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu pristao sklopiti sporazum o priznanju krivice zbog saobraćajne nezgode u kojoj je teško povrijeđen Orhan Tanović, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića, a kojim je predviđeno da taj vozač dobije dvije godine zatvora i tri godine zabrane upravljanja vozilom nakon izlaska na slobodu.

R. Keli osuđen na 30 godina zatvora, kraj popularnosti američke zvijezde

Američka mužička zvijezda, pjevač, tekstopisac i producent R. Keli (Robert Silvester Keli) osuđen je danas u njujorškom sudu na 30 godina zatvora jer je iskoristio svoju medijsku popularnosti i slavu da mlade obožavateljke, među kojima veliki broj djevojčica, izlaže sistematskom seksualnom zlostavljanju.

Hadžibegoviću optuženom za uzimanje mita i "Nutele" presuda u petak

BANJALUKA - Nakon iznošenja završnih riječi tužilaštva i odbrane Tariku Hadžibegoviću, suspendovanom stručnom saradniku banjalučkog Okružnog tužilaštva, kojeg terete da je od Senada Zejnića uzeo 3.500 evra i dvije tegle "Nutele", izricanje presude zakazano je za petak.

Kujoviću osam godina robije za smrt supružnika Hršum

ISTOČNO SARAJEVO - Sarajlija Amir Kujović (37) osuđen je na osam godina zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50).

Bojiću 88 mjeseci robije jer je pucao na braću Petrušiće

BANJALUKA - Presudom Vrhovnog suda Republike Srpske Siniša Bojić (27) iz Maslovara, kod Kotor Varoša, pravosnažno je osuđen na sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Slaviše i Mladena Petrušića.

Suđenje bivšim i sadašnjim rukovodiocima "Unsko sanskih šuma" vraćeno na početak

BIHAĆ - Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Bihaću šestorici osuđenih u slučaju koji je poznat pod nazivom "Unsko sanske šume", te kompletan predmet vratio provostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Vozio auto-putem preko 400 km/h - oslobođen krivice

Češki je tajkun u dva navrata vozio auto-putem preko 400 km/h. Za drugi pokušaj je izveden pred sud - i oslobođen krivice.

Prva presuda u BiH kojom je sudski potvrđena diskriminacija nad LGBTI osobama

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu je 4. aprila ove godine donio prvostepenu presudu kojom je prvi put u Bosni i Hercegovini sudski potvrđena diskriminacija prema LGBTI osobama, rečeno je danas na pres-konferenciji Sarajevskog otvorenog centra.

Film "Presuda" Dore Jun na festivalu Ca'Foscari u Veneciji

U okviru zvanične selekcije venecijanskog Festivala kratkog filma Ca'Foscari, koji se ove godine održava od 3. do 7. maja, biće prikazan film "Presuda" Dore Jung, autorke iz Srbije, saopštili su producenti.

Predstavnici političkog života reagovali na presudu Vikiću i ostalima

BANJALUKA - Predstavnici političkog života u Republici Srpskoj reagovali su danas nakon što je Sud Bosne i Hercegovine izrekao oslobađajuću presudu Draganu Vikiću, bivšem komandantu Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH, i Jusufu Pušini, pomoćniku ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju.

Kojić o oslobađajućoj presudi Vikiću: Postupak vođen traljavo

BANJALUKA - Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, rekao je, komentarišući oslobađajuću presudu Draganu Vikiću, bivšem komandantu Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH, i Jusufu Pušini, pomoćniku ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju, da više ništa nije iznenađenje kada je u pitanju pravosuđe na nivou BiH.

Optužena da nije obezbijedila auto pa je dijete pregazilo dijete

VIŠEGRAD - Jelena J. (39) iz Višegrada optužena je da je ostavila neobezbijeđen automobil, odnosno da nije podigla ručnu kočnicu, usljed čega je dijete od dvije godine uspjelo pokrenuti reno klio, pa je došlo do nesreće u kojoj je poginulo dijete staro 14 mjeseci.

Najčitanije