Priština

Lažna dojava o bombi na aerodromu u Prištini

PRIŠTINA - Dojava da je na prištinskom aerodormu postavljena bomba bila je lažna, prenosi Reporteri.

Stano: Petković i Bisljimi u utorak na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine

BRISEL - Portparol EU Peter Stano najvio je da će se u Briselu 22. februara održati nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

Požar u Lapljem Selu kod Prištine

PRIŠTINA - Dva stana i krovna konstrukcija oštećeni su u požaru u stambenom bloku u Lapljem Selu kod Prištine.

Rode: EU neće uvoziti otvorena pitanja

PRIŠTINA - Ambasador Njemačke u Prištini Jern Rode rekao je da je za kompromis između Beograda i Prištine potrebna politička volja i poručio da Evropska unija neće uvoziti otvorena pitanja.

Evakuisana autobuska stanica u Prištini, sumnja se na bombu

​PRIŠTINA - Direktor autobuske stanice u Prištini Arijanit Grezda saopštio je da je taj objekat evakuisan zbog sumnje da je u njemu podmetnuta bomba, javljaju mediji na albanskom.

Borelj: Još nema spremnosti za novi sastanak na visokom nivou Beograda i Prištine

​BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj izjavio je danas poslije sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu da trenutno ne postoji spremnost za novi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Dvoje ranjenih u pucnjavi u Prištini

PRIŠTINA - Dvije osobe su danas ranjene u pucnjavi u Prištini, saopštio je portparol Kosovske policije Agron Borovci.

Vučić: Zabrinut sam zbog prijetnji Prištine

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zabrinut zbog prijetnji Prištine i njihove namjere da zauzmu trafo stanicu"Valač", ali da su se grdno prevarili oni koji to planiraju.

Dodik: Posljednji je trenutak da se obuzdaju snage pod kontrolom Prištine

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je napad na goloruki srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini, koji su izvele snage pod kontrolom Prištine, a pred očima međunarodnih vojnih snaga koje su raspoređene na Kosovu, uzdrmao ne samo Kosovo i Metohiju, već i sve prostore u regionu gdje žive Srbi.

Vučić: Nastavićemo dijalog, prva tema biće ZSO

KRANJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa liderima EU i zapadnog Balkana da će biti nastavljen dijalog u Briselu između Beograda i Prištine, ali da prva tema mora da bude formiranje Zajednice srpskih opština.

Poruka iz Prištine: O čemu razgovarati? Neće biti ZSO dok smo mi na vlasti

Pokret Samoopredjeljenje poručuje da neće osnivati Zajednicu srpskih opština, uprkos međunarodnim zahtjevima i pritiscima, prenosi Kosovo pres.

Vučić: Ne mogu reći kako je postignut sporazum i ko je odigrao ključnu ulogu

NIŠ - Predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić izjavio je danas da ne može da govori ko je odigrao ključnu ulogu da se Priština ubijedi oko sporazuma postignutog u Briselu i da će o detaljima kako je došlo do toga, reći kada bude pisao memoare.

Vučić: Rosu odlazi sa Jarinja i Brnjaka

NIŠ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je srpska strana u Briselu prihvatila, kako je EU saopštila, kompromisni prijedlog za deeksalaciju situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

Lajčak: Postignut dogovor o deeskalaciji na sjeveru KiM

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine potvrdio je da je danas u Briselu, poslije dva dana pregovora, postignut dogovor o deesakalciji i "putu naprijed".

Dačić: Ne sme se dozvoliti da Priština vojno osvoji sever

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Srbija ne smije da dozvoli da Priština vojno osvoji sjever Kosova i Metohije.

Najčitanije