Prihod

Volkswagen: Prihod nam stagnira zbog slabije prodaje

Njemački automobilski div Volkswagen preliminarno je izvijestio o stagnaciji prihoda u prvom tromjesečju zbog slabije prodaje, dok mu je dobit snažno porasla, poduprta kontrolom troškova i fokusom na skuplje modele.

Ukupni prihodi ŽRS u prvom tromjesečju veći za četiri odsto

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) u prvom tromjesečju ove godine ostvarile su ukupne prihodi u iznosu od 13.425.821 KM, što je za četiri odsto više u odnosu na isti period lani, dok rashodi iznose 17.574.464 KM, što je za jedan odsto više u odnosu na isti period 2021.

Povećan broj "frilensera" koji ne plaćaju porez

BANJALUKA - U Republici Srpskoj povećan je broj lica koja prihode ostvaruju iz inostranstva, a pritom ne prijavljuju i ne plaćaju poreske obaveze, niti su registrovani za obavljanje takve djelatnosti, rečeno je Srni u Poreskoj upravi Republike Srpske.

Poziv frilenserima da prijave prihode iz inostranstva

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike koji ostvaruju prihode iz inostranstva, uključujući i one od usluga ostvarene udaljenim radom /frilenseri/, da te prihode prijave Poreskoj upravi, kao i da registruju djelatnosti koje obavljaju.

Inflacija pogurala prihode, novac vratiti građanima i privredi

SARAJEVO, BANJALUKA - Rast prihoda od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini direktna je posljedica inflacije i rasta cijena i vlasti na svim nivoima moraju naći način da taj "višak" prihoda od PDV-a vrate građanima i privredi bilo kroz socijalne programe ili kroz rastećenje privrede i smanjenje poreza i doprinosa.

ŽRS za deset mjeseci ostvarile prihod više od 50 miliona KM

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) za 10 mjeseci ove godine evidentirale su prihode od 50.696.988 KM, te rashode od 58.101.255 KM, rečeno je Srni u ovoj kompaniji.

Rekordni prihodi od indirektnih poreza

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini za period januar - novembar 2021. godine iznosili su sedam milijardi i 664 miliona KM i veći su za milijardu i 66 miliona KM ili 16,15% u odnosu na isti period 2020. godine kada su iznosili šest milijardi i 598 miliona KM, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Fajzer podigao prognozu, evo koliko će inkasirati od prodaje vakcina u 2021.

Američka faramceutska kompanija Fajzer je podigla prognozu prihoda od prodaje vakcina protiv kovida 19 za ovu godinu na 36 milijardi dolara.

Banjaluka uprkos padu prihoda prošle godine ostvarila dobit

Prošlogodišnje stavljanje ekonomije "pod ključ" nanijelo je ogromnu štetu prihodima gotovih svih manjih i većih opština i gradova u Bosni i Hercegovini.

Frilenseri pune kasu, Poreska uprava RS nastavila stabilan trend rasta

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u prvom kvartalu ove godine nastavila je stabilan trend rasta u naplati javnih prihoda RS, pa je tako prikupljeno ukupno 684,2 miliona KM, što je za 85,1 miliona KM, ili 14 odsto, više nego u istom periodu prethodne godine, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

N/FS BiH zaradio i potrošio 21 milion KM

Prihodi Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u 2019. godini iznosili su 21.229.500 konvertibilnih maraka, a rashodi 20.829.300 KM, objavljeno je danas na sjednici Skupštine N/FS BiH u Sarajevu.

Privreda prihodovala 21,6 milijardi KM

BANJALUKA - Ukupni prihodi ostvareni u privredi u prošloj godini iznosili su 21,6 milijardi KM, podaci su Privredne komore Republike Srpske.

Virus korona reže prihode: Broj vozila na auto-putevima pao do 60 odsto

BANJALUKA, SARAJEVO - I do 60 odsto pao je broj vozila koja krstare auto-putevima u BiH zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona, potvrđeno je "Nezavisnim".

Prihod "najveće kockarnice na svijetu" pao 90% zbog virusa

Industrija igara na sreću u Makau, jednom od najvećih turističkih centara na svijetu, nakon zatvaranja hotela i kazina na 15 dana zbog epidemije virusa korona izgubila je 90 odsto mjesečnih prihoda, javila je agencija Blumberg, a prenosi portal Bankar.me.

Turisti u Banjaluci povećali prihod od boravišne takse

BANJALUKA - Zbog velikog broja turista koji su posjetili grad na Vrbasu od početka ovog mjeseca do danas uplaćeno je 22.000 KM boravišne takse, što je dovelo do porasta prihoda od boravišne takse za 41 odsto, rekli su u Turističkoj organizaciji (TOBL).

Najčitanije