Prijateljstvo

Kina: Nase prijateljstvo s Rusijom "čvrsto kao stijena"

PEKING - Prijateljstvo Kine i Rusije je "čvrsto kao stijena", a perspektive za saradnju su veoma široke, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

Ovo jedan od glavnih preduslova za uspješan brak

Prijateljstvo u braku je jedan od glavnih preduslova za uspJešan brak, ispunjen ljubavlju.

Beba slona pokušala se sprijateljiti sa psom, pogledajte kako je prošlo

Slonić imena Pyi Mail pokušao se sprijateljiti s jednim od pasa koji žive u Parku prirode Elephant u Chiang Maiju u Tajlandu.

Korona razorila prijateljstva

BEČ - Pandemija virusa korona sve više pravi razdor u austrijskom društvu, a tako je razorila i brojna prijateljstva, pokazuje novo istrazivanje bečkog nedjeljnika "Profil".

Bilećanin izgubio u Trebinju novčanik, pronašao ga Fočak

TREBINJE - Fočak Marko Novaković pronašao je u trebinjskom naselju Police, u blizini Osnovne škole "Vuk Karadžić", novčanik s novcem, ali i svim ličnim dokumentima i kreditnim karticama Bilećanina Milorada Perućice i odmah ga odnio u policiju, koja je ubrzo pronašla i vlasnika i vratila mu novčanik.

Održan "Ručak sa ambasadorima" povodom Dana prijateljstva

JAHORINA - Na Jahorini je danas, simbolično na Međunarodni dan prijateljstva, organizovan "Ručak sa ambasadorima", kao veoma značajan događaj za jačanje diplomatskih i prijateljskih odnosa, promociju ove olimpijske planine, Republike Srpske i BiH.

Faruk i Bojan u Danskoj izgradili prijateljstvo koje vraća vjeru u ljude

KOPENHAGEN - Siguran sam da je moj Faruk prije rata bio čovjek, u ratu je bio čovjek i poslije rata je ostao čovjek. Dobar čovjek je uvijek dobar, ništa ga ne može promijeniti i njegovo dobro u njemu oslabiti.

Pravila lijepog ponašanja kada prekidate prijateljstvo

Kada razmišljamo o riječi 'prekid' na pamet nam padaju suzne oči i puno utješnog sladoleda. Ili razmišljamo o depresivnim pjesmama i trudimo se uvjeriti da je 'puno riba u moru'.

Kako riješiti nesuglasice u prijateljstvu?

Prijateljstvo se često uzima zdravo za gotovo, ali kao i kod ljubavnih odnosa, emocionalna povezanost s drugom osobom stvara se na osnovu kombinacije sličnosti i međusobnog razumijevanja.

Studija pokazala: Muška prijateljstva jača

Vjerovali ili ne, prijateljstvo između muškaraca je mnogo jače nego emotivni odnos između djevojke i mladića, pokazala su istraživanja.

Prijateljstvo nakon raskida - da ili ne?

Nakon raskida sebi često postavljamo pitanje - šta dalje? Da li je za vas bolje da sa bivšim partnerom prekinete svaki kontakt ili biste možda mogli da ostanete prijatelji?

Do čvrstog prijateljstva za tri mjeseca

Istraživanja pokazuju da su kolege na poslu ili u školi najčešće predodređene za to da postanu prijatelji, ali ne zbog vremena provedenog zajedno na poslu ili u školi, već zbog zajedničkog druženja izvan tih okvira na primjer, gledanje filmova zajedno, igranje.

Za duži život potreban je iskren prijatelj

"Neki ljudi odlaze kod sveštenika. Neki idu na časove poezije. Ja idem prijateljima". Tako je govorila književnica Virdžinija Vulf apostrofirajući koliko je za nju prijateljstvo ljekovito.

Pet razloga zašto treba da imate muškog prijatelja

Predrasude su da muškarac i žena ne mogu biti prijatelji. Oba pola sposobna su da trezveno razmišljaju i hemiju, ukoliko se i pojavi svedu na minimum. U ovakvom odnosu oba pola mnogo uče, izgrađuju odnos i povjerenje prema suprotnoj strani, stiču određenu vrstu sigurnosti i stvaraju izuzetno čvrsto prijateljstvo. Jednoj ženi najbolji drug vrijedi kao pet drugarica i to nije kliše nego istina.

Šest šoljica kafe i čašica razgovora za neraskidivo prijateljstvo

"Prijateljstvo se ne bira - ono biva" citat je našeg poznatog književnika Meše Selimovića a tim se već decenijama vodi šest Banjalučanki koje svoje prijateljstvo njeguju čak više od pola vijeka.

Najčitanije