Pritisak

Oscilacije u krvnom pritisku i kako preživjeti ljeto

Šta se dešava u našem tijelu kada pritisak nije 120 sa 80? Kod koga su ovih dana te vrijednosti niže, a kod koga više? Šta utiče na variranje pritiska i kako se protiv toga boriti.

Vulin: Molim evropske poslanike da nastave da nas vređaju i ucenjuju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas Evropski parlament da nastavi s politikom ucjenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što prije usvoje rezoluciju kojom od Srbije zahtijeva da uvede sankcije Rusiji, jer kako je naveo, nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mjesto u Evropskoj uniji.

Besplatno mjerenje očnog pritiska u Doboju

DOBOJ - Dom zdravlja u Doboju od danas, povodom Svjetske nedjelje borbe protiv glaukoma, organizuje besplatne preglede mjerenja očnog pritiska i skrininga na glaukom, koji će trajati u skladu sa zainteresovanošću građana.

Šta treba da jedete i pijete ukoliko imate nizak krvni pritisak

Hipotenzija (hronično nizak krvni pritisak) je samo karakteristika tijela, nelagodnost koja se, ako je potrebno, može lako ispraviti uz pomoć ishrane.

U ponedjeljak u UKC-u besplatno mjerenje očnog pritiska i pregled

Klinika za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske obilježiće Svjetsku nedjelju borbe protiv glaukoma i na taj način podići svijest građana o ovom veoma čestom oftalmološkom oboljenju.

Vjeruje se da ovo povrće obara pritisak u roku od 24 sata

​Postoje određene namirnice koje mogu da nivo krvnog pritiska drže pod kontrolom.

Šta se dešava sa pritiskom u gumama zimi

Niže temperature znače i niži pritisak u gumama, zato budite spremni na češće dopumpavanje guma tokom zimskih mjeseci.

Spanać može da pomogne kod visokog pritiska

Iako nije mnogima omiljen, spanać spada u povrće koje ima najveći sadržaj proteina. Obiluje i brojnim mineralima: kalcijumom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, manganom i fosforom.

Naljepnica na autu koju svi zanemaruju, a daje važne informacije

Ova naljepnica se nalazi najčešće na B nosaču s vozačeve strane, a redovno ostaje neprimijećena.

"Ekip" se izvinio Novaku zbog izvrtanja izjave

Čuveni francuski sportski list "Ekip" izvinio se Novaku Đokoviću zbog izvrtanja iz konteksta njegove izjave o pritisku.

7 namirnica koje prirodno snižavaju visoki krvni pritisak

Da biste izbjegli visoki krvni pritisak, treba jesti hranu s niskim postotkom soli.

Grujičić: Nevjerovatan pritisak na CIK BiH

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić ocijenio je da se vrši nevjerovatan pritisak na CIK BiH i omalovažava sve što je urađeno u Srebrenici u protekle četiri godine.

Radnike tjeraju da im obezbijede siguran glas

BANJALUKA - Zaposleni u republičkim institucijama, javnim preduzećima i lokalnim zajednicama izloženi su sve većim pritiscima političkih aktivista i nadređenih koji ih vrlo često ucjenama i prijetnjama tjeraju na prikupljanje tzv. sigurnih glasova za određenog kandidata ili političku partiju.

"Zdravstveni sektor pod strašnim pritiskom"

MODRIČA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je zdravstveni sektor pod strašnim pritiskom i da virus korona teško pogađa ekonomiju.

Abazović dao riječ: Nećemo podleći nijednom pritisku

PODGORICA - Lider URA i koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović dao je danas riječ građanima Crne Gore da ta koalicija neće podleći nijednom pritisku i da će se voditi samo nacionalnim interesima Crne Gore, a najveći interes je, kazao je, da završetak tranzicije i formiranje ekspertske vlade.

Najčitanije