Putnik

Napao posadu aviona, oštetio letjelicu, poslali ga na testiranje

MAJAMI - Jedan putnik ušao je juče u pilotsku kabinu aviona kompanije Amerikan Erlajs tokom ukrcavanja na letu iz Hondurasa za Majami i oštetio je letjelicu prije nego što je uhapšen.

Slovenija s najvećim padom broja putnika u EU u avio-saobra

Slovenija je zabilježila najveći pad broja putnika u vazdušnom saobraćaju u Evropskoj uniji u pandemijskoj 2020. godini, pokazuju novi podaci Evrostata.

U dva aviona iz Afrike zaražena 61 osoba

AMSTERDAM - U dva aviona koja su stigla u Amsterdam iz Južnoafričke Republike na kovid je pozitivna 61 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Slovenija uvela oštre mjere za putnike iz rizičnih područja

LJUBLJANA - Putnici koji stižu u Sloveniju iz područja zahvaćenih novom omikron varijantom virusa korona, a zbog koje je SZO izrazila zabrinutost, od danas će morati u obaveznu izolaciju (karantnin), odlučila je sinoć Vlada Slovenije.

Riješena misterija osmog putnika iz autobusa koji se zapalio u Bugarskoj

Riješena misterija u vezi s osmim putnikom, koji je prethodnih dana pominjan među preživjelima u tragičnoj nesreći na auto-putu Struma u ​​Bugarskoj.

Kraj drame u Lastinom autobusu u Njemačkoj, napadač priveden

BERLIN - Specijalne jedinice njemačke policije SEK okončale su večeras, talačku krizu, kako događaj u autobusu srpskog prevoznika "Lasta" , koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund - Beograd, kada je putnik koji je ušao u autobus u Frankfurtu napao vozače i ostale putnike, karakteriše njemački "Bild".

"Srpsko pero 2020" Milanu Rakulju

JAGODINA - Nagrada "Srpsko pero 2020" pripala je Milanu Rakulju, pjesniku iz Banjaluke, za pjesmu "Ove ću jeseni", poslatu pod šifrom "Gluvi putnik", odlučio je žiri 35. književnog festivala "Srpsko pero" u sastavu Ivan Lalović, Miodrag Petrović i Milan Jakovljević.

Rigorozni novi propisi: U Grčku mogu samo dvoje u jednom autu

Svi koji ovog ljeta odluče da putuju u Grčku na more moraju da znaju da u ovu zemlju ne mogu da uđu ukoliko se u automobilu nalaze više od dvije punoljetne osobe (vozač i jedan putnik) - to su najnoviji zdravstveni propisi grčkog Ministarstva turizma.

Aerodrom Frankfurt oborio rekord, 70 miliona putnika u prošloj godini

BERLIN - Najveći njemački aerodrom u Frankfurtu oborio je rekord s više od 70 miliona putnika u prošloj godini.

Slijepi putnik iz Afrike: Tijelo djeteta pronađeno u trupu aviona

Tijelo djeteta od desetak godina nađeno je jutros u prostoru stajnog trapa u trupu aviona "Er Fransa" koji je doletio iz Afrike, saznaje agencija AFP.

Kondukter natjerao putnike bez karte da iskoče iz voza

KAIRO - U Egiptu je uhapšen kondukter koji je primorao dvoje siromašnih uličnih prodavaca da iskoče iz voza u pokretu jer nisu imali karte, što je dovelo do smrti jednog od njih.

"Er Srbija" nagradila 15-milionitog putnika

BEOGRAD - Avio-kompanija "Er Srbija" dočekala je danas 15-milionitog putnika, svega četiri dana prije obilježavanja šest godina poslovanja.

Pijani putnik pokušao da upadne u pilotsku kabinu

BUDIMPEŠTA - Avion mađarske niskobudžetne aviokompanije "Wizz air" na liniji ka Islandu prinudno je sletio na aerodrom "Stavanger" u Norveškoj nakon što je pijani putnik pokušao da provali u pilotsku kabinu.

Pilot tražio od putnika novac za gorivo

TUNIS - Poštovani putnici, sakupite pare za gorivo i polijećemo. Tako je pilot iračke avio-kompanije objasnio putnicima kašnjenje pri polijetanju sa aerodroma u Tunisu.

Taksista odbio skrenuti preko pune linije, putnik ga napao sjekirom

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv dvadesetdvogodišnjeg muškarca zbog toga što je tokom vožnje 12. decembra oko 18 sati u Nišu napao i tukao taksistu,

Najčitanije