Radnici

Njemačka migrantima olakšava pristup tržištu rada

Njemački ministar rada Hubertus Hajl (SPD) planira reforme Zakon o doseljavanju stručne radne snage iz inostranstva. Vlada u Berlinu želi da na taj način dodatno olakša migrantima "ulazak" na njemačko tržište rada.

Poslodavci pisali Viškoviću: Tražiće ocjenu ustavnosti zbog minimalne plate

BANJALUKA - Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske poslala je pismo Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade RS, u kojem je, između ostalog, navela da će tražiti ocjenu ustavnosti zbog povećanja minimalne plate na 650 KM.

Vidović: Smanjenjem poreza 50 miliona KM upućeno prema radnicima

SOKOLAC - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je ova vlada na početku godine znatno smanjila opterećenje na plate, onako kako nijedna do sada nije u jednom potezu.

Rezanje opterećenja na plate korisno i privredi i radnicima

BANJALUKA - Smanjivanje opterećenja na plate u realnom sektoru u Srpskoj pomoglo bi privrednicima, a samim tim bi se to prelilo i na tekuće račune zaposlenih, poručuju u poslovnoj zajednici u Srpskoj.

Hrvatskoj nedostaje još milion radnika

ZAGREB - Hrvatskoj nedostaje još milion radnika, izjavio je glavni direktor Hrvatskog udruženja poslodavaca Damir Zorić.

Radnicima nisu uplaćivali doprinose, šteta 780.000 KM

ZVORNIK - Odgovorne osobe Doma Zdravlja u Vlasenici osumnjičene su da su počinili krivična djela povrede osnovnih prava radnika i utaju poreza čime je pričinjena materijalna šteta od oko 780.000 KM.

Ukrajinci konkurencija našim radnicima za odlazak u Njemačku

BERLIN, BANJALUKA - Njemačka je nedavno održala samit o što bržem zapošljavanju izbjeglica iz Ukrajine na njemačkom tržištu rada, što će sasvim sigurno uticati i na politiku prema zapošljavanju radnika sa zapadnog Balkana.

Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite traži povećanje primanja zdravstvenih radnika, odnosno više sredstava za topli obrok i regres na postojeću platu.

Broj nezaposlenih u RS se smanjuje, tržište rada stabilizuje

BANJALUKA - Broj nezaposlenih u Republici Srpskoj smanjuje se iz godine u godinu, a tržište rada se stabilizuje, rekao je direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić.

Radnicima banjalučkog Doma zdravlja dva dana plaćenog odsustva i 100 KM

BANJALUKA - Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je danas da je na sastanku sa predstavnicima sindikalnih organizacija ove zdravstvene ustanove jednoglasno donesena odluka da radnici Doma zdravlja kao nagradu dobiju dva dana plaćenog odsustva i 100 KM uz platu.

Lokomotiva udarila u vagone, tri radnika povrijeđena

SARAJEVO - Tri radnika "Željeznica Federacije BiH" povrijeđena su danas u nezgodi kada je lokomotiva udarila u parkirane vagone na Željezničkoj stanici u Sarajevu.

Više od 1.000 Indijaca dolazi da radi u Srbiju ove godine

BEOGRAD - Zbog nedostatka radne snage u pojedinim oblastima u Srbiji, sve više stranaca posao nalazi na tržištu Srbije.

Udruženje socijalnih radnika: Hitno uspostaviti procedure za djelovanje u kriznim situacijama

BANJALUKA - Zbog aktuelnih dešavanja u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" potrebno je hitno uspostaviti procedure za djelovanje u kriznim situacijama, kakva je trenutna, te se sistemski mora riješiti pitanje zaštite i podrške žrtavama seksualnog nasilja, saopštili su u Udruženju socijalnih radnika RS.

Mišić: Svaki radnik mora da dobije platnu listu

TESLIĆ - Svaki radnik za svoj rad u Srpskoj od poslodavca mora da dobije platnu listu, koja sadrži sve elemente izvršne isprave na kojoj moraju biti prikazani cijena rada, koeficijent i svi elementi uvećanja i prava koja se ostvaruju zakonom, izjavila je predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić.

"Željeznice Republike Srpske" objavile oglas za prijem radnika

DOBOJ - Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" objavilo je danas javni oglas za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme na izvršnim poslovima, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici ove kompanije.

Najčitanije