Radovan Višković

Višković: Javni dug Srpske 43 odsto BDP-a

Javni dug Republike Srpske na današnji dan je 43 odsto BDP-a, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS na investicionoj konferenciji "Investirajte u Srpsku" u Prijedoru.

Dodik: Slatina ima nemjerljiv značaj za razvoj zdravstvenog sektora

BANJALUKA - Izgradnja Banjskog kompleksa "Slatina" u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Slatini ima nemjerljiv značaj za razvoj zdravstvenog sektora, ali i banjskog turizma u Republici Srpskoj, rečeno je danas na prezentaciji ovog projekta.

Višković: Naredne godine manje stope poreza i doprinosa

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas u Trebinju da će jedna od ekonomskih mjera za 2023. godinu biti smanjenje trenutnih stopa poreza i doprinosa na način da ne budu oštećene ni država, ni poslodavci, a da profitiraju zaposleni s povećanjem plata.

Višković: Ne smijemo zaboraviti poginule borce VRS

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas Vidovdan, jedan od najsvetijih praznika koji je sinonim za velika stradanja u istoriji srpskog naroda, ali i za slobodu, viteštvo i herojstvo, te istakao da je dužnost svih da se ne zaborave srpski borci koji su položili svoje živote u odbrani Republike Srpske.

Višković: Proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Srpske

BIJELJINA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je proširenje kapaciteta mesne industrije "ZP komerc" u Vršanima kod Bijeljine značajno za ovaj dio Srpske, te istakao da je proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Republike Srpske.

Cvijanović i Višković razgovarali sa Zatlerom u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Srpska posvećena procesu evropskih integracija, u skladu s pravilima i principima mehanizma koordinacije i uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

Višković u Grčkoj predstavio potencijal RS za investiranje

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Grčko–srpskoj privrednoj komori u Solunu predstavio potencijale Srpske za investiranje.

Višković: Zabranom izvoza ogrevnog drveta štitimo domaće stanovništvo

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Vlada Srpske, i uz saglasnost Vlade FBiH, putem Savjeta ministara traži zabranu izvoza oblovine, ogrevnog drveta i peleta na 90 dana da bi i u ovom sektoru zaustavili divljanje cijena i omogućili da se građani Srpske i BiH u kontinuitetu snabdiju ovim sirovinama.

Višković: Bolesnim umovima hitno stati ukraj

NEVESINJE - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dojave o postavljenim bombama u Srpskoj šalju bolesni umovi kojima pod hitno treba da se stane ukraj, odnosno da se otkrije odakle stižu, ko stoji iza njih i šta se želi postići.

Višković: Vjerujem da će Banjaluka nastaviti put razvoja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom krsne slave grada Banjaluka - Spasovdana, te izrazio uvjerenje da će ovaj grad, sa svim svojim kulturnim, privrednim i turističkim potencijalima, nastaviti put razvoja, a godine koje predstoje biti u znaku njegovog još intenzivnijeg napretka i prosperiteta.

Višković: Dodatnih 7,43 miliona KM podrške mljekarima

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada izdvojiti dodatnih 7.430.000 KM za podršku mljekarskom sektoru.

Višković: Mladi da učestvuju u kreiranju uslova za kvalitetnije obrazovanje

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da je važno da mladi učestvuju u kreiranju uslova i ambijenta za kvalitetnije obrazovanje i da je uvjeren da će studenti svoje stručno znanje uložiti u dalji napredak i dobrobit Republike Srpske i društva u cijelini.

Poslodavci pisali Viškoviću: Tražiće ocjenu ustavnosti zbog minimalne plate

BANJALUKA - Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske poslala je pismo Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade RS, u kojem je, između ostalog, navela da će tražiti ocjenu ustavnosti zbog povećanja minimalne plate na 650 KM.

Višković: U pripremi prehrambeni paketi za socijalno ugrožene kategorije

BANJALUKA - Republika Srpska mogla bi, po uzoru na Srbiju, ograničiti cijene hljeba, odnosno uvesti takozvani narodni hljeb. Istovremeno, pripremaju se i robni paketi za socijalno ugrožene kategorije, najavio je premijer Srpske Radovan Višković u emisiji Otvoreno rečeno Radija Repblike Srpske.

Višković: Britanska ambasada da se oglasi o slučaju viza

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Ambasadu Velike Britanije da se oglasi i saopšti šta je problem u slučaju uskraćivanja izdavanja viza članicama tekvondo reprezentatacije BiH iz Republike Srpske.

Najčitanije