Revolucionarna Garda

Član iranske Revolucionarne garde ubijen u Teheranu

TEHRAN - Visoko pozicionirani član iranske Revolucionarne garde Hasan Sajad Kodajari ubijen je danas ispred svoje kuće u Teheranu, javlja iranska državna televizija.

Iran otkrio podzemnu raketnu bazu u Zalivu

DUBAI - Iranska elitna Revolucionarna garda objavila je danas da posjeduje podzemnu raketnu bazu na tajnoj lokaciji u Persijskom zalivu, prenijeli su državni mediji.

Crne kutije iz oborenog ukrajinskog aviona stigle u Pariz

TORONTO - Kanadski ministar spoljnih poslova Fransoa-Filip Šampanj potvrdio je na Tviteru da su crne kutije iz ukrajinskog aviona oborenog u januaru stigle u Pariz, prenosi agencija Rojters.

Iranski podzemni "raketni gradovi" noćna mora za neprijatelje

Teheran je izgradio podzemne "raketne gradove" duž obale Persijskog i Omanskog zaliva, izjavio je šef mornarice iranske Revolucionarne garde i upozorio da bi ti gradovi mogli da budu "noćna mora za neprijatelje Irana".

Šef iranske Garde upozorava: Osveta, ako SAD nastave sa prijetnjama

TEHERAN - Šef iranske Revolucionarne garde upozorio je danas da će se garda osvetiti američkim i izraelskim komandantima ako SAD nastave da prijete istaknutim iranskim generalima.

Ubijena dva pripadnika Iranske revolucionarne garde

TEHERAN - Dva pripadnika Iranske revolucionarne garde su ubijena, a dva su ranjena u napadu u blizini granice sa Pakistanom.

Imenovan novi komandant iranske Revolucionarne garde

TEHERAN - Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamenei imenovao je generala Hoseina Salamija za novog komandata Revolucionarne garde, javili su danas lokalni mediji.

Bivši iranski general: U BiH smo prerušeni u humanitarce bili rame uz rame s Al-Kaidom

Saed Ghasemi, penzionisani general Iranske revolucionarne garde (IRCG), ultrakonzervativac, poznat je po svojim kritikama na račun bivšeg reformističkog predsjednika Mohameda Katamija i sadašnjeg "umjerenog" predsjednika Hasaana Rohanija.

Šta je Iranska revolucionarna garda koju su SAD stavile na listu terorističkih organizacija?

TEHERAN - SAD su u ponedjeljak stavile Iransku revolucionarnu gardu na listu stranih terorističkih grupa, što je, kako navodi "CNN" slučaj bez presedana, jer je prvi put da bilo koja administracija u istoriji SAD proglasi organ neke strane vlade "terorističkom organizacijom".

Tramp proglašava iransku Revolucionarnu gardu teroristima?

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa planira da proglasi iransku Revolucionarnu gardu "stranom terorističkom organizacijom", a neimenovani američki zvaničnici potvrdili su da bi ovaj korak bez presedana kojim Bijela kuća pojačava pritisak na Teheran mogao da bude objavljen već danas.

Najčitanije