Ročište

Ponovo odloženo pripremno ročište Belivukovoj grupi

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 24. maj odloženo pripremno ročište u procesu protiv organizovane krominalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Detalji sa ročišta u predmetu "Transporter": Optuženi umjesto novca dobijao kokain

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH smatra da je ugrožena istraga u predmetu "Transporter" zbog čega ne može da ustupi sve dokaze odbrani, nego samo neophodne, a u odnosu na osumnjičenog Bojana Cvijetića proširuje se istraga zbog prodaje droge koju je uvozio iz Evropske unije, rečeno je u Sudu BiH na ročištu za produženje pritvora petorici osumnjičenih u ovom predmetu.

Poznat datum novog suđenja Sakibu Mahmuljinu

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH zakazalo je za 7. decembar početak novog suđenja nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, kojem je ranije poništilo prvostepenu presudu od 10 godina zatvora jer nije spriječio zločine mudžahedina na području Vozuće i Zavidovića.

U srijedu ročište Darku Elezu

SARAJEVO - U Sudu BiH u srijedu, 10. novembra, biće održano ročište na suđenju Darku Elezu, optuženom za organizovani kriminal, objavljeno je na veb-stranici ovog suda.

Mika Aleksić negirao silovanja i polno uznemiravanje glumica

BEOGRAD - Pripremno ročište pred suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole, počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Odgođeno ročište Darku Elezu

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je otkazano ročište na kojem se Darko Elez trebao izjasniti o krivici u predmetu "Lutka".

Prijedlog za produženje pritvora Zeljkoviću na 158 strana

BANJALUKA - Miloš Stevanović, advokat dvojice od četvorice osumnjičenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrdio je da 158 stranica sadrži prijedlog za produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta i ostale.

Odloženo ročište Miki Aleksiću, advokat mu ima koronu

BEOGRAD - Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić stigao je u Palatu pravde gdje danas u Višem sudu u Beogradu treba da se održi ročište pred suđenje povodom optužbi za više silovanja i polno uznemiravanje polaznica njegove škole.

Miroslav Mika Aleksić pred sudom na pripremnom ročištu

BEOGRAD - Vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole sutra treba da se održi pripremno ročište pred suđenje u Višem sudu u Beogradu.

"Advokat mačak" nasmijao svijet

Snimak sa virtuelnog ročišta nasmijao je svijet.

Mektiću odgođeno ročište zbog prevencije širenja korone

SARAJEVO - Ročište u predmetu "Dragan Mektić i drugi", optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, koje je bilo zakazano za danas, odgođeno je jer svi učesnici postupka nisu mogli pristupiti zbog primjene mjera prevencije širenja virusa kovida-19, rečeno je u Sudu BiH.

Odgođeno ročište episkopu Joanikiji i sveštenicima

PODGORICA - Pred sudom u Nikšiću danas je odgođeno ročište u postupku protiv NJegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika Srpske pravoslavne crkve, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti, a naredno je zakazano za 4. septembar.

Glumac dao drogu trinaestogodišnjoj kćerki: "To je bilo jedino odgovorno"

Na ročištu za tužbu za klevetu protiv britanskog lista, holivudski glumac je upitan o korišćenju droga tokom svog života. Izdavač britanskog lista "NGN" smatra da je pisanje lista "The Sun" i nazivanje glumca Džonija Depa "nasilnikom prema supruzi" istinito, a ne kleveta, jer je tvrde da se nasilje dešavalo dok je Dep bio pod uticajem alkohola i droga.

Ročište Zolaku u ponedjeljak

SARAJEVO - U Sudu BiH je za ponedjeljak, 29. jun, zakazano ročište direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku, na kojem će Tužilaštvo zatražiti mjere zabrane, javila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) BiH.

Prvo ročište vladiki Joanikiju i osmorici sveštenika

NIKŠIĆ - U nikšićkom Osnovnom sudu za danas je zakazano prvo ročište glavnog pretresa u postupku protiv episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti.

Najčitanije