Rusija Ukrajina

Zelenski: Rat u Ukrajini mora da se završi oslobođenjem Krima

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ruska vojna operacija u toj zemlji počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem.

Oglasila se Ukrajina o eksploziji na Krimu: "Šta mi imamo sa tim?"

KIJEV - Ukrajina nije odgovorna za jučerasnje eksplozije u ruskoj vazdušnoj bazi na Krimu, saopštio je Mihail Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, i upitao šta oni imaju sa tim, prenose mediji.

Nekoliko eksplozija odjeknulo na Krimu

MOSKVA - Nekoliko jakih eksplozija odjeknulo je u blizini Novofjodorovke na Krimu, objavio je danas na Telegramu savjetnik lidera Krima Oleg Krjučkov.

Zelenski bi mogao prisustvovati samitu G20 ako bude Putin

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mogao bi da prisustvuje samitu Grupe 20 (G20) najrazvijenih ekonomija u Indoneziji, ukoliko tamo bude bio prisutan ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio je danas savjetnik ukrajinskog lidera Mihail Podoljak. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov na to je odgovorio da to pitanje uključuje "previše nepoznanica"

Kupac odbio prvi brod sa ukrajinskim žitom

BEJRUT - Brod "Razoni", prvi koji je isplovio sa žitom iz Ukrajine u skladu sa sporazumom usaglašenim uz posredovanje UN, traži drugu luku za istovar tereta pošto je inicijalni kupac iz Libana odbio isporuku zbog kašnjenja dužeg od pet mjeseci, objavila je danas Ambasada Ukrajine u Libanu.

Zaharova: Kijev drži Evropu kao taoca

MOSKVA - Moskva i Kijev nastavljaju da se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, pa je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da Kijev drži cijelu Evropu kao taoca granatiranjem nuklearke.

Ukrajina zvanično zatražila pomoć od MMF-a

KIJEV - Ukrajina je zvanično zatražila novi program od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i nada se da će dobiti odgovarajuću pomoć u okviru tog aranžmana, objavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmigal.

Zelenski: Nema pregovora ako Rusija nastavi s referendumima

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da, ako Moskva na teritorijama koje su zauzele ruske snage u Ukrajini nastavi s referendumima o priključivanju Rusiji, neće biti mogući pregovori s Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima.

Zelenski: EU namjerno zadržava novac namijenjen Kijevu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski optužio je EU da namjerno zadržava osam milijardi evra obećanih Kijevu usljed sukoba sa Rusijom.

Stoltenberg: Ne dozvoliti Rusiji da dobije rat u Ukrajini

OSLO - Rusiji ne bi trebalo dozvoliti da dobije rat u Ukrajini, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Rusija priprema udarne snage za rodni grad Zelenskog"

KIJEV - Ukrajinska vojska upozorila je danas da je Rusija počela da formira udarne snage za napad na Krivi Rog, rodni grad ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a ovi navodi nisu potvrđeni iz nezavisnih izvora.

U Rusiji počelo trgovanje obveznicama denominovanim u juanima

MOSKVA - Moskovska berza je počela trgovanje obveznicama denominovanim u kineskim juanima u nastojanju da privuče azijske investitore, ponudivši prvo dužničke hartije koje je izdao ruski proizvođač aluminijuma Rusal, saopštila je danas najveća ruska berza.

Zelenski: Pakao koji se ne može opisati

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom noćnom video-obraćanju naciji, situaciju u istočnom regionu Donjeck, opisao kao pakao.

Vrhovni sud označio "Azov" terorističkom organizacijom

MOSKVA - Vrhovni sud Rusije, po zahtjevu tužilaštva, donio je odluku kojom se ukrajinski bataljon "Azov" označava terorističkom organizacijom.

Zelenski najavio evakuaciju Donjecke oblasti

KIJEV - Ukrajinska vlada odlučila je da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mjesta žestokih borbi sa Rusijom, izjavio je danas predsjednik Volodimir Zelenski.

Najčitanije