Sanski Most

Požar progutao kuću za koju je vlasnik mukotrpno radio u Sloveniji

​SANSKI MOST - U požaru koji se sinoć dogodio u selu Skucani Vakuf, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, izgorjela je kuća u vlasništvu Admira Ramića, a šteta je procijenjena na oko 100 hiljada maraka.

Gospodar grmečkih šuma provalio u kukuruzanu i počastio se kukuruzom

SANSKI MOST - Brojno stanje medvjeda na području lovišta kojim gazduje Lovačko društvo "Sana" iz Sanskog Mosta značajno se povećalo u posljednjim godinama, pa više nije neobično da se ovi gospodari grmečkih šuma u potrazi za hranom spuštaju u neposrednu blizinu naseljenih mjesta.

Psi lutalice uništavaju sitnu divljač (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

​SANSKI MOST - Pored brojnih problema s kojima se suočavaju građani zbog velikog broja pasa lutalica na području općine Sanski Most, u posljednje vrijeme sve je veća šteta koju ove životinje pričinjavaju u sanskom lovištu.

Strava u Sanskom Mostu: Osumnjičen da je bivšu ženu zavezao pa silovao

SANSKI MOST - Pripadnici MUP-a USK priveli su 56-godišnjeg muškarca O.R. iz Sanskog Mosta, koji je osumnjičen da je izvršio krivično djelo silovanja nad ženskom osobom O.K. , koja je rođena u Tetovu, a nastanjena u Banjalučkoj ulici u Sanskom Mostu.

Imaju najmanje plate u USK i rade bez toplih obroka

SANSKI MOST - Radnici Opće bolnice u Sanskom Mostu primaju najniže lične dohotke kada su u pitanju zdravstvene ustanove u Unsko-sanskom kantonu, a već godinama rade i bez toplih obroka.

Četrnaestogodišnjakinja telefonom javila roditeljima da se udala

SANSKI MOST - Pripadnici policije USK tragaju za 14-godišnjakinjom iz Sanskog Mosta čiji su nestanak prijavili njeni roditelji 18. januara ove godine, a prema poslednjim informacijama ona je živa i zdrava i nalazi se negdje na području srednje Bosne.

Nikad gora godina, pčelari dižu kredite da sačuvaju pčelinjake

SANSKI MOST - Pčelari u Sanskom Mostu kažu kako ne pamte goru godinu kada je u pitanju proizvodnja meda, te ističu da je u pitanje doveden opstanak velikog broja košnica na ovim prostorima.

Sreća na imanju Malovčića: U jednoj noći na svijet došla tri teleta

SANSKI MOST - Na imanju Fajke Malovčića u selu Okreč, petnaestak kilometara od Sanskog Mosta, u jednoj noći na svijet su došla tri zdrava teleta od dvije krave, a ovaj vrijedni farmer kaže kako za jednog poljoprivrednog proizvođača od ovoga nema ljepšeg događaja.

Uskoro niču plantaže pitomog kestena u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Projekat sadnje plantažnog kestena na području općine Sanski Most biće finansiran putem Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), a planirana je sadnja na površini od oko 100 hektara.

Potraga za napadačima kod Sanskog Mosta: satima maltretirali supružnike

SANSKI MOST - Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona intenzivno tragaju za osobama koje su u toku noći proteklog petka i subote izvršile djelo teškog razbojništva nad Suadom Horozovićem i njegovom suprugom, te tom prilikom Horozoviću nanijeli teške tjelesne povrede, između ostalog polomivši mu obje ruke.

Oglasio se sin žrtava razbojništva u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Supružnici koji su u noći s petka na subotu svezani i brutalno pretučeni u svom domu u Sanskom Mostu, a potom i opljačkani, smještani su u bolnice u UKC RS Banjaluka kao i bolnici u Sanskom Mostu.

Razbojništvo u Sanskom Mostu: Supružnike držali vezane više od sedam časova

SANSKI MOST - Prava drama odigrala se u noći sa petka na subotu, nakon što su nepoznati razbojnici upali u kuću jednog imućnog Sanjanina i vlasnika firme, javljaju federalni mediji.

Milicijski "fićo" vozi duh prošlosti

SANSKI MOST - Uspomene na čuvenu jugoslovensku miliciju oživio je Miran Pahor, ljubitelj oldtajmera iz Slovenije, koji je u potpunosti restaurirao starog "fiću" i preobukao ga u plavo-bijele boje.

Sanski Most: Imam džamiju i vrt okitio cvijećem

SANSKI MOST - Džamija i imamska kuća u selu Vrše, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, okićeni su cvijećem i raznovrsnim biljkama, a za ovakav izgled tog prostora najzaslužniji je Hikmet Kaltak, mjesni imam.

Novo vozilo za hemodijalizne pacijente

SANSKI MOST- Za potrebe prevoza hemodijaliznih pacijenata, Dom zdravlja u Sanskom Mostu nabavio je novo vozilo koje će u narednom periodu značajno poboljšati kvalitet ove vrste usluga.

Najčitanije