Sergej Lavrov

Lavrov: SAD pokušavaju da dokažu svijetu da mogu šta im se prohtije

MOSKVA - Posjeta predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu odražava isti pristup koji Vašington pokazuje u vezi sa situacijom u Ukrajini, ocijenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov otkrio šta je konačni cilj ruske vojne operacije u Ukrajini

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov priznao je da je konačni cilj Moskve srušiti vladu ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog.

Vučić: Srbija ima svoju politiku, radimo da zima prođe što bezbolnije

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući susret mađarskog i ruskog ministra spoljnih poslova u Moskvi, da se Srbija ne miješa u unatrašnje stvari drugih država, a da je za srpske građane najvažnije da državno rukovodstvo nastoji da obezbijedi da zima prođe što bezbolnije.

Lavrov: Bezumna kritika Zapada

NUSA DUA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas "bezumnu" kritiku Zapada o ratu u Ukrajini, kritikujući ruske rivale što su izgubili šansu da se pozabave globalnim ekonomskim pitanjima.

Lavrov: Svijet se razvija na komplikovan način

HANOJ - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas sve države da ulože napore u cilju očuvanja međunarodnog prava, pošto se, kako je naglasio, "svijet razvija na komplikovan način", prenosi Rojters.

Abazović komentarisao zabranu preleta Lavrovu

OHRID - Crna Gora je suverena država i ponaša se u skladu sa sankcija kojima se pridružila i koje su na snazi, poručio je danas u Ohridu crnogorski premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje zašto je Podgorica zabranila prelet avionu šefa ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, uoči njehove najavljivane posjete Beogradu.

Njemački mediji: Vučić se sprema da okrene leđa Putinu

Ako bude morao da bira, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izabraće EU prije Rusije, ocjenjuje štampa na njemačkom jeziku. Nedolazak Sergeja Lavrova bio je moćna lekcija iz geografije, koja pokazuje gdje se Srbija nalazi.

Lavrov doputovao u Ankaru na razgovore s Čavušogluom

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov doputovao je danas u zvaničnu posjetu Turskoj.

Krivokapić: Lavrov mogao vozom u Beograd

PODGORICA - Povodom odluke Crne Gore da zabrani prelet aviona ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova preko svoje teritorije, crnogorski šef diplomatije Ranko Krivokapić kaže da je ta poseta Srbiji mogla biti obavljena vozom.

Abazović: Ne bih pravio dramu poslije zabrane preleta Lavrovu

PODGORICA - Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je večeras da ne treba praviti veliku dramu u zbog situacije u vezi sa zabranom preleta aviona šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova.

Vučić: Koga vi zavitlavate?!

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti zbog otkazane posjete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

Ko je i kada zabranio prelet aviona Lavrova, vlasti Crne Gore ćute

PODGORICA - Vlast u Crnoj Gori još se zvanično nisu oglasile povodom odluke o zabrani preleta aviona ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je danas trebalo da doputuje u Beograd, a podgorički portal Borba piše da je to učinio lično ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić, bez znanja premijera Dritana Abazovića.

Mediji: Upitan dolazak Lavrova u Srbiju, tri zemlje zabranile prelet

Najavljena posjeta Sergeja Lavrova Srbiji dobija obrise političkog trilera sa elementima "diplomatije ispod stola", a da u tome nema nikakve krivice zvaničnog Beograda.

Vučić: Poseta Lavrova planirana, ima nekih drugih problema

VRANJE - Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova je planirana, ustanovljeno je kako bi trebalo da izgleda, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali ponovio je da oko te posjete ima nekih "drugih problema" te da će u roku od dva dana obavijestiti javnost o tome.

Zaharova: Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Najčitanije