Sjeverna Koreja

Kim: Sjeverna Koreja apsolutno spremna za sukob sa Amerikom

TOKIO - Sjeverna Koreja je apsolutno spremna za bilo kakav vojni sukob sa SAD, izjavio je sjevernokorejski lider Kim Džong Un.

Nova razmjena optužbi između Sjeverne Koreje i SAD

PJONGJANG - Sjeverna Koreja osudila je danas izjavu američke zamjenice savjetnika za nacionalnu bezbjednost za sajber i nove tehnologije En Nojberger da Pjongjang angažuje hiljade hakera obučenih za krađu kriptovaluta, saopštio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

Ukinuta zabrana kretanja u Pjongjangu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je ukinula zabranu kretanja u Pjongjangu prvi put nakon registrovanja virusa korona prije nekoliko nedjelja, saopštili su državni mediji, pa vlasti poručuju da je situacija sa virusom sada pod kontrolom.

Rusija i Kina stavile veto na dodatne sankcije Sjevernoj Koreji

NJUJORK - Rusija i Kina su iskoristile pravo veta tokom glasanja u Savjetu bezbjednosti UN o rezoluciji SAD za pooštravanje sankcija Sjevernoj Koreji.

SB UN glasa o novim sankcijama Sjevernoj Koreji

NJUJORK - Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija danas će glasati o predlogu SAD da se pooštre sankcije Sjevernoj Koreji zbog njenog lansiranja balističkih projektila, ali Kina, koja ima pravo veta, kaže da rezolucija neće riješiti nikakve probleme.

Fotografija Kim Jong Una o kojoj priča svijet

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un prisustvovao je sahrani vrhovnog zvaničnika, objavili su državni mediji u ponedjeljak, i nosio je njegov kovčeg dok zemlja tvrdi da se epidemija virusa korona smanjuje.

Raste broj slučajeva groznice "nalik kovidu" u Sjevernoj Koreji

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je danas zabilježila još 262.270 slučajeva za koje se sumnja da su kovid, a od početka izbijanja epidemije krajem aprila, broj slučajeva je dostigao blizu dva miliona.

Moguća nuklearna ili raketna proba tokom Bajdenovog dolaska

VAŠINGTON - Sjeverna Koreja bi, prema podacima američkih obavještajnih agencija, mogla da izvrši nuklearnu ili raketnu probu, prije, tokom ili nakon boravka predsjednika SAD Džozefa Bajdena u Južnoj Koreji i Japanu naredne sedmice, izjavio je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

SZO zabrinuta zbog pojave novih sojeva korone

ŽENEVA - Zvaničnik Svjetske zdravstvene organizacije Majk Rajan izjavio je danas da visok nivo prenošenja virusa korona među nevakcinisanim ljudima, kao što je slučaj u Sjevernoj Koreji, stvara veći rizik od novih varijanti virusa.

Sjeverna Koreja: Veliki skok u broju oboljelih od "groznice"

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je danas prijavila veliki skok u broju zaraženih od bolesti za koju se vjeruje da je kovid, apelujući na građane da se drže "korisnih zdravstvenih navika", dok su pripadnici vojske zaposleni da dijele narodu ljekove, javlja AP.

Korona se rasplamsala u Sjevernoj Koreji, više od milion zaraženih

PJONGJANG - Sjevernokorejski čelnik Kim Džong Un naredio je vojsci da stabilizuje distribuciju lijekova za kovid-19 u glavnom gradu Pjongjangu u borbi protiv prvog potvrđenog izbijanja bolesti u zemlji, objavili su državni mediji.

Virus probio zidove diktature, Sjeverna Koreja konačno priznala

Sjeverna Koreja je konačno priznala da i kod njih ima korone. Po svemu sudeći, stanje je alarmantno, ali režim i dalje odbija vakcine i drugu pomoć spolja. Umjesto toga, ponovo se testiraju balističke rakete.

Prvi slučaj korone u Sjevernoj Koreji od početka pandemije

​Sjevernokorejske vlasti su potvrdile prisustvo virusa korona prvi put od početka pandemije, objavila je danas novinska agencija KCNA.

Sjeverna Koreja izvodi radove na poligonu za nuklerana testiranja

PJONGJANG - Satelitski snimci pokazuju da Pjongjang izvodi radove na poligonu za nuklearna testiranja, prvi put otkako je on zatvoren 2018, saopštili su danas analitičari, nakon što je u izvještaju američke obavještajne službe upozoreno da bi Sjeverna Koreja mogla da nastavi velike testove naoružanja tokom ove godine.

Zašto se klasični Volvo 144 i danas često može vidjeti u Sjevernoj Koreji

Uprkos kolapsu privrede i strogim međunarodnim sankcijama, i danas se na širokim ulicama Pjongjanga kreće mnogo starih sovjetskih i evropskih vozila - uvezenih luksuznih automobila, ali i domaćih imitacija.

Najčitanije