Snijeg

Prvi put otkrivena mikroplastika u novom snijegu na Antarktiku: "Tužno"

Rezultati istraživanja novozelandskih naučnika objavljeni danas pokazali su da je u svježem snijegu koji je nedavno pao na Antarktiku prvi put pronađena mikroplastika, što bi moglo ubrzati otapanje snijega i leda i predstavljati prijetnju zdravlju jedinstvenih ekosistema tog kontinenta.

Kuprijanovljev "Snijeg" na srpskom jeziku veliki događaj za književnost

BANJALUKA - Pjesnik kao očajni prosjak/ pruža čašu od svoje lobanje/ i na ulici kamči od prolaznika/ ne bi li neko bacio u njegovu posudu/ makar malo svog čistog smisla/ da lice pjesnika prestane biti tužno, stihovi su iz pjesme "Duhovna žeđ" Vjačeslava Kuprijanova, objavljeni u knjizi "Snijeg".

Treći aprilski snijeg u Hercegovini

NEVESINJE - Pod bijelim pokrivačem prekriveni su jutros Nevesinje i Gacko, što nije čest slučaj da snijeg čak tri puta pada u aprilu.

Mećava na Goliji, spasavani putnici

IVANJICA - Aprilski snijeg i jak vjetar na Goliji su izazvali velike probleme u saobraćaju.

Ove mačke su prvi put vidjele kako pada snijeg

Na Twitteru je objavljen presladak video na kojem se prikazuje kako su jedna odrasla mačka i jedan mačić reagovali prvi put kada su ugledali snijeg.

Pomeranac kao grudva snijega

​Video pomeranca koji se igra na snijegu oduševio je TikTok.

Snježne padavine otežavaju saobraćaj u višim krajevima

BANJALUKA - Nove snježne padavine usporile su saobraćaj na putnim pravcima u višim predjelima na širem području Krajine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

SAD ponovo na udaru zimske oluje

ČIKAGO - Zimska oluja donijela je danas širom SAD kišu, ledenu kišu i obilan snijeg, putevi u mnogim američkim državama su zaleđeni, a avio-kompanije su otkazale na hiljade letova zbog vremenskih neprilika.

Zbog snježnih smetova u prekidu saobraćaj na putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine

BANJALUKA - Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine, dok se na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj saobraćaj odvija bez zastoja, u nižim predjelima po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

SAD na udaru novog snježnog olujnog talasa, otkazani letovi

OSTIN - Do Sjedinjenih Američkih Država stiže novi ledeni olujni talas zbog čega su otkazane stotine komercijalnih letova.

Poledica u višim predjelima zbog niske temperature

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Otežan saobraćaj zbog snijega i poledice

BANJALUKA - Na dionici magistralnog puta LJubogošta-Podromanija, preko Romanije, zbog snijega i leda na kolovozu, saobraćaj je otežan, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obustavljen, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vremenska prognoza za naredne dane, stiže kiša

Danas će u BiH prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje. Krajem dana se očekuje kiša na sjeverozapadu Bosne, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

SAD saniraju posljedice mećave

VAŠINGTON - Širom istočnog dijela Amerike počelo je čišćenje snijega koji su nanijeli jaki udari vjetra tokom prve jače mećave u regionu u protekle četiri godine.

Amerika na udaru stravične snježne oluje: Ljudi u panici pustošili radnje

BOSTON - Istočna obala SAD od jutros je na udaru velike snježne oluje koja je pogodila ovu regiju prvi put nakon četiri godine.

Najčitanije