Soda

Dva sastojka uz pomoć kojih će tepih zasijati kao nov

Tepisi se vremenom često, ne samo isprljaju, već izgube i mekoću.

Prljavi farovi - rješenje jedna voćka i moćan prah

Prljavi farovi su muka mnogih vozača, naročito tokom proljeća kada se vazduhom širi polen ili tokom hladnih zimskih jutra i mraza koje izazivaju niske temperature.

Čišćenje tepiha sredstvom iz kućne radinosti

Skoro svaka domaćica želi da njen dom bude savršeno uredan i čist. Međutim, čišćenje pojedinih stvari kao što je tepih oduzima mnogo vremena i energije.

Kako da pomoću sode bikarbone zaštite voće i povrće od propadanja

Vrijeme je za baštovanstvo. Već su poznate blagodeti sode bikarbone u bašti, a sada vam donosimo savjete koje možete iskoristiti tokom baštovanskih mjeseci koji prethode:

Soda bikarbona čini čuda u vašoj bašti

Vjerovatno u kući imate nekoliko kesica sode bikarbone koja zauzima prostor i na koju ste zaboravili, sada je pravo vrijeme da je iskoristite.

Trikovi za čišćenje šporeta: Limun i soda bikarbona učiniće čuda

Čiščenje šporeta je jedan od najdosadnijih kućnih poslova u kojem se često primjenjuju razni štetni deterdženti loši za vašu kožu, pluća i cjelokupnu prirodu. Evo ideja kako da ovaj posao načinite bezbjednijim po sebe i prirodu.

Može li vam soda bikarbona stvarno pomoći u izbjeljivanju zuba

Soda bikarbona, odnosno natrijev karbonat, slani je alkalni prah koji ima abrazivna svojstva. Ova svojstva učinkovito uklanjaju naslage na zubima, dajući vam zdrav i sjajan osmijeh.

Uklonite neprijatan miris iz kupatila uz ova tri sastojka

Većina domaćica smatra da bi čišćenje kuće uvijek trebalo započeti od kupatila, jer bi ono, prema nepisanom pravilu, trebalo uvijek da bude besprijekorno čisto.

Evo u kojim situacijama je poželjno izbjegavati sodu bikarbonu

Soda bikarbona pravi je saveznik u kući mnogih. Ipak, u nekim situacijama ipak treba da je izbjegavamo.

Kako otpušiti odvod pomoću tri sastojka iz vaše kuhinje

Većina ljudi koja se susrela sa zapušenim odvodom bila je više ili manje uspješna u svojim pokušajima da riješe ovaj problem, jer čišćenje i otpušavanje odvoda nije lak posao.

Postoji li razlika između sode bikarbone kupljene u apoteci i prodavnici

Soda bikarbona poznata je po širokoj primjeni u domaćinstvu, ali i u medicinske svrhe. Ona koju mnogi smatraju "čistom" prodaje se u apotekama po mnogo višim cijenama od "obične" koju možete da nađete u lokalnim prodavnicama, pakovanu u kesice.

Testirajte rok praška za pecivo i sode bikarbone u par koraka

Ako vam američke palačinke nisu pufnaste ili vam kolač ne naraste, možda je vašem prašku za pecivo istekao rok. Ukoliko na njemu nema napisanog roka trajanja lako sami možete da provjerite da li ga još uvijek možete koristiti ili ne.

Sve što niste znali o hemikalijama: Kako ih birate i gdje ih čuvate?

Sirće, limun, soda bikarbona - iako se uz pomoć tih "domaćih proizvoda" dosta toga može očistiti, svi smo već navikli na kupovinu sredstava koja sadrže brojne hemikalije. Među njima ima i bezopasnih, ali i onih koje su manje ili više otrovne.

Kako da održavate tepihe u toku hladnih dana

Složićete se da je u toku sunčanih dana sve lakše. Imate više energije, odmorniji ste i možete da uradite mnogo više kućnih stvari, na primjer, pranje tepiha. Procedura je jednostavna - iznesete tepih u dvorište, natopite ga vodom i sredstvima za čišćenje, oribate i ostavite ga da se osuši na suncu.

Kako da sami očistite srebro

Srebro je prilično jeftinije od zlata, pa je ovaj materijal daleko popularniji kada je nakit u pitanju. Njegova proizvodnja na tržištu je veća jer se od sreba ne izrađuje samo i isključivo nakit, već i mnogobrojni ukrasi poput posuđa, novčića, umjetnina.

Najčitanije