Spc

Dodik: Vjerujem da su politike podjela u Crnoj Gori ostale u prošlosti

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, pozdravio je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Potpisan Temeljni ugovor

PODGORICA - U Podgorici je potpisan Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

"Postignuta saglasnost o Temeljnom ugovoru između SPC i Crne Gore"

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je danas da je postignuta saglasnost o Temeljnom ugovoru između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Vlada Crne Gore objavila radnu verziju Temeljnog ugovora sa SPC

Vlada Crne Gore objavila je radnu verziju Temeljnog ugovora, koju su načelno uskladile radne grupe Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, a koja će dalje ići radnim tijelima Vlade u skladu s uobičajenom procedurom.

Gromoglasan aplauz nakon poruke patrijarha Porfirija u Skoplju

SKOPLJE - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je danas u hramu Svetog Klimenta Ohridskog u Skoplju da Sabor SPC prihvata i blagosilja autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) i da sada slijedi razrada svih tehničo-organizacionih detalja za svečano proglašenje zvaničnog akta autokefalnosti.

Poglavar MPC i tri mitropolita dolaze u Beograd

SKOPLJE - Poglavar Makedonske pravoslavne crkve Stefan i tri najstarija mitropolita putuju sutra u Beograd na zajedničku liturgiju sa patrijarhom srpskim Porfirijem i srpskim arhijerejima, odlučio je danas Sveti sinod MPC na vanrednoj sjednici, prihvatajući poziv SPC, prenosi Telma.mk.

Abazović: Temeljni ugovor biće potpisan kada se država i SPC u potpunosti usaglase

PODGORICA - Temeljni ugovor biće potpisan kada se država i Srpska pravoslavna crkva (SPC) u potpunosti usaglase, izjavio je večeras novi predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Mediji objavili nacrt, Temeljni ugovor pretrpio izmjene

PODGORICA - Podgoričke Vijesti objavile su danas na svom sajtu nacrt Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, i navode da je riječ o posljednoj verziji koja je pretrpjela nekoliko izmjena u odnosu na prethodnu.

Mitropolija ne daje podršku manjinskoj vladi Crne Gore

PODGORICA - Mitropolija crnogorsko-primorska SPC demantovala je danas da je dala podršku formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori i navela da ne želi da učestvuje "ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama".

Mitropolit Joanikije: Temeljni ugovor SPC i Vlade Crne Gore će biti potpisan

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da će Temeljni ugovor Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Vlade Crne Gore biti potpisan, jer je to važan dokument i civilizacijsko dostignuće.

PKS: Joanikije nikada neće biti naš mitropolit

PODGORICA - Patriotsko komitski savez Crne Gore koji je sa DPS, strankom Mila Ðukanovića, organizovao proteste protiv ustoličenja izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija, poručio je danas da on nikada neće biti njihov mitropolit, jer su ga, kako tvrde, izabrali srpski predsjednik Aleksandar Vučić i "crkva Srbije".

Krivokapić tvrdi da je bio ucijenjen da potpiše Temeljni ugovor sa SPC

BEOGRAD - Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je telefonskim pozivima iz Beograda i DF-a bio ucijenjen da ako ne dođe u Patrijaršiju i ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, vladika Joanikija neće biti izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Krivokapić: Temeljni ugovor usaglašen, čekamo SPC da se izjasni

Zdravko Krivokapić, saopštio je večeras da je Vlada sa Ustavom i zakonom usaglasila predlog temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Mandić: Iz medija sam čuo za navodno novi temeljni ugovor

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je iz medija saznao da navodno postoji neka vrsta novog temeljnog ugovora, koji je ponuđen Srpskoj pravoslavnoj crkvi i značajno se razlikuje od sporazuma koji su ranije usaglasili Vlada Crne Gore i SPC.

Mandić i Knežević dobili blagoslov patrijarha da brane interes SPC

PODGORICA - Lideri najuticajnijeg vladajućeg DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su blagoslov od patrijarha Porfirija da u novoj vladi čuvaju i brane interese Srpske pravoslavne crkve (SPC) i jverujućeg naroda Crne Gore, saopšteno je iz tog saveza.

Najčitanije