Spomen ploča

Priveden dvojac iz Sarajeva zbog sumnje da su oštetili spomen-ploču na Vracama

ISTOČNO SARAJEVO - Elvis Gurda (33) i Esad Jašarević (30) privedeni su danas zbog sumnje da su oštetili spomen-ploču generalu Ratku Mladiću na Vracama, rekla je portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Uhapšen osumnjičeni za oštećenje spomen-ploče na Vracama

ISTOČNO SARAJEVO - Policajci iz Istočnog Novog Sarajeva danas su na području Istočnog Sarajeva uhapsili S.M. iz Vogošće zbog sumnje da je oštetio spomen-ploču u Vracama, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Uskoro postavljanje spomen-ploče Mileni Dravić i Draganu Nikoliću

Na sjednici Skupštine grada Beograda je usvojena inicijativa da se na "Skveru Milene i Gage" postavi spomen - ploča poznatom glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, saopštila je predsjednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović.

Otkrivena spomen-ploča dr Laziću u Urgentnom centru u Nišu

BEOGRAD - U Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu otkrivena je spomen-ploča sa imenom čuvenog srpskog ratnog hirurga Miodraga Lazića, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Polomljena spomen ploča koja sjeća na ubijene Srbe

TREBINJE- Policijskoj stanici Trebinje je u utorak prijavljeno da je polomljena mermerna spomen ploča koja je bila postavljena na staroj školi u selu Kotezi, Popovo Polje, gdje su ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata mučile Srbe koje su odatle odveli i pobacali u jamu Ržani Do.

Za 30 godina u Hrvatskoj uništeno 3.000 antifašističkih obilježja

U Hrvatskoj je u posljednjih 30 godina srušeno oko 3.000 statua, spomen-ploča i sličnih obilježja posvećenih antifašistima.

Otkrivena spomen-ploča za 29 poginulih u Donjoj Dubici

ŠAMAC - U Donjoj Dubici kod Šamca danas je otkrivena i osveštana spomen-ploča za 29 poginulih mještana tokom proteklog rata, kao i ona postavljena za Rajka Đurića Trumana koji je zaslužan za izvlačenje srpske nejači i djece iz ovog mjesta.

Podnesen zahtjev za uklanjanje bošnjačke spomen-ploče u Srebrenici

SREBRENICA - Boračka i Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice danas su na opštinski protokol predale zahtjev za uklanjanje spomen-ploče koju su 21. avgusta predstavnici bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata postavili na nekadašnju zgradu policijske stanice u ovom mjestu, rekao je Srni predsjednik Organizacije poginulih i nestalih Srba Branimir Kojić.

Polupane spomen ploče stradalim Hrvatima u Prijedoru

PRIJEDOR - Četiri spomen-ploče, koje su mještani sela Briševo postavili prije dva mjeseca u znak sjećanja na stradale stanovnike Hrvate tokom jula 1992. godine, polupali su nepoznati počinioci.

Kukasti krst na Titovoj spomen ploči u Kumanovu

SKOPJE - Kukasti krst i neprimjereni grafiti ispisani su na spomen ploči bivšeg doživotnog predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita, u Kumanovu, Makedonija.

Otkrivena spomen-ploča kralju Alfonsu Trinaestom

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i ambasador Španije u BiH Huan Bosko Himenez Sorijano danas su u Banjaluci otkrili spomen-ploču španskom kralju Alfonsu Trinaestom, zaslužnom za zaustavljanje progona Srba, koje je vodila Austro-Ugarska u veleizdajničkom procesu tokom Prvog svjetskog rata.

Najčitanije