Sps

Neđo Đurić kandidat SPS-a za predsjednika RS

PRIJEDOR - SPS je na sjednici Predsjedništva u Prijedoru donio odluku da na poziciju predsjednika RS kandiduje Neđu Đurića, redovnog člana Akademije nauka i umjetnosti, saopšteno je danas iz te stranke.

SPS o aferi "Viadukt": Ko je odgovoran i zašto Vlada ćuti?

​BANJALUKA - Na adresi sjedišta firme Viadukt u Portorožu postoji samo poštansko sanduče, a firma kojoj građani Srpske treba da plate 90 miliona KM nema ni jednog zaposlenog, poručio je predsjednik SPS i narodni poslanik Goran Selak na današnjoj konferenciji za novinare Socijalističke partije Srpske.

Škrebić: Podrška Sindikatu Uprave Srpske

​BANJALUKA - U decembru prošle godine, prilikom usvajanja budžeta, u NS RS je jednoglasno usvojen zaključak da Vlada Srpske sa sindikatima pripremi izmjene ili nove zakone o platama, a ispostavilo se, nažalost, da je to još jedan od zaključaka najvišeg zakonodavnog tijela Srpske prema kojem se Vlada odnosi kao da ne postoji, poručio je potpredsjednik SPS Dragutin Škrebić, nakon posebne sjednice Skupštine sindikata uprave RS koja je održana u Tesliću.

Članovi Opštinskog odbora SPS-a kolektivno prešli u DEMOS

ISTOČNA ILIDŽA - Opštinski odbor Socijalističke partije Srpske (SPS) Istočna Ilidža kolektivno je večeras prešao u Opštinski odbor DEMOS-a.

Selak: Novi zakon za borce i status stvaraoca Srpske

BANJALUKA - Spremni smo da saslušamo i podržimo sva dobra rješenja po pitanju prava boraca, ali nastavićemo da insistiramo na novom Zakonu o pravima boraca, poručio je predsjednik SPS Goran Selak na današnjoj posebnoj sjednici NSRS o pravima boraca.

SPS Laktaši: Očekuju još bolje rezultate

​U Laktašima je održan sastanak Opštinskog odbora SPS Laktaši, gdje je prisustvovao i predsjednik SPS Goran Selak.

SPS traži hitne sjednice NSRS i Vlade RS

Socijalistička partija Srpske (SPS) traži sazivanje hitne sjednice Narodne Skupštine i Vlade Republike Srpske kako bi se razmotrile i usvojile mjere povodom globalne ekononmske krize izazvane pandemijom, koju ce dešavanja u Ukrajini dodatno produbiti i čiji efekti će nesumnjivo pogoditi i privredu Republike Srpske. Nastupio je momenat da se politička opredijeljenost i politički sukobi ostave po strani a da Vlada i Skupština donesu konkretne i adekvatne mjere za zaštitu građana i privrede Republike Srpske, saopšteno je iz SPS.

SPS: Zajedničkim radom do efektnih demografskih mjera

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske podržaće Zakon o majci koji je predložen od strane Udruženja građana 4+, jer smatramo da se radi o konkretnim mjerama koje će rezultate dati odmah, saopšteno je iz SPS nakon sastanka sa predstavnicima udruženja koji je održan u prostorijama SPS u Banjaluci.

Jeremić na čelu SPS Brod

BROD - Socijalistička partija Srpske večeras je održala izbornu konferenciju opštinske Organizacije u Brodu na kojoj je za predsjednika Opštinskog odbora izabran Igor Jeremić.

Selak: Zakon o VSTS RS još jedan jeftini spin

BANJALUKA - Goran Selak, predsjednik SPS-a i poslanik ove stranke u NSRS rekao je da je najavljeni zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske samo još jedan u nizu jeftinih spinova.

Selak: Podrška za šampiona

BANJALUKA - Predsjednik SPS i poslanik u NSRS Goran Selak posjetio je višestrukog prvaka Republike Srpske i BiH u stonom tenisu, Daria Pejića, kojem je tom prilikom uručio - profesionalne rekete za stoni tenis.

SPS: Milan Tepić je istinski narodni heroj, a ne terorista

Za srpski narod, Milan Tepić će uvijek biti heroj, onaj koji je dao riječ i koji je svojom žrtvom spasio brojne Srbe od sudbine Srba Sijekovca, Pakraca, Gospića, od sudbine porodice Zec. Ovo je između ostalog saošteno iz Socijalisitičke partije Srpske (SPS), povodom protestne note koju je zbog otkrivanja ploče u čast Milana Tepića u Banjaluci uputilo hrvatsko ministarstvo inostranih poslova.

Kondić: Banjaluka ide naprijed

BANJALUKA - Tokom prve godine mandata, nova Gradska uprava realizovala je većinu najavljenih projekata, uključujući i projekte koje su direktno podržali odbornici SPS. Evidenteno je da Banjaluka ide naprijed ali i a uvijek može i mora bolje, istakao je Saša Kondić, predsjednik Gradskog odbora SPS Banjaluka i odbornik u Skupštini grada.

Selak: Radnicima ne trebaju "kozmetičke", nego sistemske mjere

BANJALUKA - SPS će podržati najavljena povećanja plata u javnom sektoru, ali isto tako smatramo da to ne predstavlja nikakvo rješenje i da se radi o kozmetičkim i marketinškim potezima koji ne rješavaju probleme radnika, poručio je lider SPS Goran Selak.

SPS Banjaluka: Nedopustivo blokiranje rada Skupštine

BANJALUKA - Najavljena blokada gradskog parlamenta od strane odbornika SNSD-a ukazuje na potpuno odsustvo odgovornosti prema građanima koji su nas birali da rješavamo suštinska pitanja u našem gradu, saopšteno je iz Gradskog odbora SPS Banjaluka.

Najčitanije