Stanovi

Dodik uručio ključeve 15 stanova za izbjegla i raseljena lica

LAKTAŠI - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Laktašima uručio ključeve 15 stanova za izbjegla i raseljena lica, istakavši da realizacija tog projekta pokazuje da Republika Srpska ide u dobrom pravcu.

Prosječna cijena novih stanova u BiH više od 2.200 KM po kvadratu

SARAJEVO - Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u prvom kvartalu iznosila je 2.248 KM po metru kvadratnom i veća je za 24,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Cijena prodatih novih stanova u Srpskoj skočila za 37 odsto

BANJALUKA - Prosječna cijena prodatih novih stanova u prvom tromjesečju ove u odnosu na isti period prošle godine viša je za 37 odsto, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Kirija za stan u Banjaluci i do 1.500 KM

BANJALUKA, PRIJEDOR - Potražnja za iznajmljivanjem stanova u Srpskoj je u porastu, a i u nekoliko gradova bilježi se rast kirija.

Dodik i Bjelica uručili ključeve za 64 stana

SOKOLAC - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručili su ključeve za 64 stana u dva objekta na Sokocu za lica koja su korisnici alternativnih vidova smještaja u ovoj lokalnoj zajednici.

Skrivanju vlasnika nekretnina u Srpskoj došao kraj

BANJALUKA - Iako je javna tajna da mnogi političari i javne ličnosti u Republici Srpskoj skrivaju imovinu, posebno nekretnine, Zakonom o notarskoj službi u Republici Srpskoj to skrivanje biće onemogućeno, barem kada je riječ o nekretninama koje se vode na njihovo ime.

Stanovi u Crnoj Gori skuplji nego prije pandemije

PODGORICA - Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1.230 evra i veća je 23,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, podaci su državne Uprave za statistiku (MONSTAT).

Povećana potražnja za nekretninama u Trebinju

TREBINJE - Potražnja za nekretninama u Trebinju je povećana u odnosu na isti period prošle godine, najpoželjniji su stanovi, a porasla je i cijena stanova u novogradnji pa ona sad iznosi od 2.200 KM do 3.000 KM po metru kvadratnom, rekla je Srni vlasnik agencije za nekretnine "HPM" Mubina Van Vin Isović.

Pametne zgrade i stanovi u BiH

Da li smo „sazreli“ za pametan način življenja u našim stanovima i zgradama? Da li su zastupljeni veliki jednokratni i mjesečni finansijski izdaci?

Tokom pandemije više se prodaju stanovi od kuća i imanja

BIJELJINA - Prodaja kuća i imanja, odnosno placeva u Bijeljini ide veoma slabo jer za njima nema potražnje, a čak 90 odsto posla se svodi na prodaju stanova, rekao je Srni Željko Despotović iz Agencije "Sim nekretnine".

Korona nije zaključala prodaju novih stanova

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je pandemija virusa korona negativno uticala na kupovnu moć brojnih građana, broj prodatih novih stanova u BiH u trećem kvartalu 2020. godine je za 43 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Paprene cijene studentskih soba

BANJALUKA, PALE - Kako se bliži početak nove akademske godine, raste potražnja za stanovima koji se iznajmljuju, a pandemija izazvana virusom korona nije smanjila potražnju za privatnim smještajem.

Ekspanzija stanogradnje u BiH: Korona nije zaustavila mašine

BANJALUKA, SARAJEVO - Da građevinski sektor u jeku pandemije virusa korona nije zamro, te da građevinski radnici nisu gasili mašine potvrđuje i podatak da je u BiH u prvom polugodištu ove godine izgrađeno 1.245 stanova, što predstavlja rast za 6,1 odsto u poređenju s istim periodom prošle godine.

Treće dijete prečica za stan

DOBOJ - Treće dijete donijeće ne samo sreću bračnim parovima kojima je iz gradske kase sufinansirana kupovina stana, nego će im omogućiti da postanu stoprocentni vlasnici nekretnine, koju će moći prodati, a potom za svoju petočlanu porodicu osigurati dom veće kvadrature.

Već 18 parova u Doboju došlo do svog stana

DOBOJ - Šest mjeseci nakon što su dobili ključeve stana u Doboju, bračni par Tubić, Bojana i Goran, uskoro će se preseliti u svoj dom do kojeg su došli u okviru projekta sufinansiranja kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima, koji realizuje lokalna zajednica.

Najčitanije