Stručni

"Stručni štab" premijerno zasjeda večeras

SARAJEVO - "Stručni štab", nova serija satiričnog karaktera s elementima sitkoma nastala kao autorsko djelo ekipe popularnog satiričnog portala Šatro.info večeras počinje sa prikazivanjem na mailm ekranima.

Iliopsoas: "Mišić duše" izvor bolova i glasnik emocija

Kada govorimo o mišićima, neko zna više, a neko manje, u zavisnosti od oblasti interesovanja i zanimanja. Uglavnom su nam svima poznati atraktivniji mišići kao što su biceps, triceps, six pack pločice na stomaku, kvadriceps.

Dobrom tehnikom hodanja do zdravlja

U prethodnom članku spomenuli smo koliko nam hodanje kao vid fizičke aktivnosti donosi benefita. Danas ćemo izdvojiti tehnike hodanja i slikovito objasniti način pravilnog hodanja.

Pilates za svaki dan: Važno trenirati mišiće karličnog dna

Karlično dno sastavljeno je od mišića i vezivnih tkiva koji okružuju bešiku, rektum, matericu i polne organe.

Čučanj osnovna vježba koja utiče na pravilno kretanje

Kada govorimo o svakodnevnoj higijeni kičme, ne možemo da ne spomenemo čučanj kao jedan od osnovnih instrumenata za pravilno kretanje. Čučanj nije samo obična vježba koja se izvodi u fiskulturnim salama da bismo ojačali mišiće, nego je čučanj puno više od toga.

Disocijativna fuga: Amnezija nastala usljed stresa

Disocijativna fuga predstavlja jedan od oblika amnezije, koja podrazumijeva gubitak identiteta, pri čemu se osoba ne sjeća ničega iz prošlosti.

FK Sarajevo pojačava struku omladinaca

Fudbalski klub Sarajevo želi pojačati stručni trenerski kadar u svom omladinskom pogonu. Iz kluba sa "Koševa" raspisali su oglas za prijem radnika na poziciji trenera, fitnes trener i video-analitičar utakmica.

Bočni izdržaj: Vježba koja smanjuje bol u donjim leđima

Kada govorimo o vježbama koje su od velikog značaja za jačanje mišića trupa ne možemo da ne spomenemo bočni izdržaj, upor ili popularno sideplank.

Aleksandra Dubočanin, instruktor pilatesa: Kako se pravilno saginjati?

Ponekad svakodnevne aktivnosti mogu da nas dovedu u nepravilan položaj koji nam može donijeti razne neugodnosti i prouzrokovati bolove u leđima i povrede.

Najčitanije