Sven Alkalaj

Bh. diplomatija kao raštimovan orkestar

BANJALUKA, SARAJEVO - To što je ambasador BiH u Ujedinjenim nacijama Sven Alkalaj, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, glasao za suspenziju Rusije iz Savjeta UN za ljudska prava, još jedan je od primjera da bh. spoljna politika funkcioniše poput raštimovanog orkestra.

"Pravnici da procijene da li su Alkalaj i Turkovićeva prekršili Ustav"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je pravnicima dao zadatak da procijene da li su ambasador BiH u UN Sven Alkalaj i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković prekršili Ustav BiH.

Dodik: Alkalaj se bez ovlaštenja pridružio izjavi o rusko-ukrajinskoj krizi

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je ambasador BiH pri UN Sven Alkalaj bez ovlaštenja pridružio BiH izjavi EU o rusko-ukrajinskoj krizi.

Alkalaj se ipak obratio na sjednici Savjeta bezbjednosti

Ambasador i Stalni predstavnik BiH pri UN u Njujorku Sven Alkalaj obratio se sinoć na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale.

Dodik: Alkalaj samoinicijativno nominovao Silajdžića

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio je predsjednika 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a Tiđani Muhamedu Bande da je tek saznao da je stalni predstavnik BiH pri UN u Njujorku Sven Alkalaj informisao predsjedavajuću Istočno-evropske regionalne grupe Besianu Kadare da je navodno BiH donijela odluku da nominuje Harisa Silajdžića za počasnog člana Komiteta za nagradu Nelson Mandela.

Ovo su novi konzuli i ambasadori BiH

BANJALUKA - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o imenovanju ambasadora i konzula, a prema ovoj odluci Siniša Mihailović biće konzul BiH u Istanbulu, Aleksandar Vranješ imenovan je za ambasadora BiH u Zagrebu, dok Vanja Filipović ide u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Najčitanije