Svinja

Naučnici proučavali roktanje i skičanje svinja, šta su zaključili

Evropski naučnici razvili su način dešifrovanja osjećaja svinja slušajući njihovo roktanje i skičanje u sklopu projekta usmjerenog na dobrobit životinja.

Divlja svinja po imenu Putin dobija drugo ime

Divlja svinja po imenu Putin, koja živi u zoo parku u njemačkom gradu Oberfranken, promjeniće ime zbog rata u Ukrajini.

Pokrenuo pravnu bitku da bi zadržao svinju od 49 kg

Muškarac iz Njujorka pokrenuo je legalnu bitku da zadrži svoju životinju za emocionalnu podršku - vijetnamsku trbušastu svinju od 49 kilograma koja mu je pomogla da se nosi sa razvodom.

Ranjeni vepar povrijedio lovca

Iznad Trebetovića u Aleksića šumi, kod Žepča danas se odvijala prava drama. Za lovce je bio to sasvim običan dan i ništa nije slutilo na nevolju. Međutim, sve je vrlo brzo postalo košmar. Ranjeni vepar je povrijedio jednog njihovog kolegu i nanio mu povrede.

Čovjeku transplantirano srce genetski modifikovane svinje

Ljekari Medicinskog fakulteta Univerziteta Merilend su u petak prvi put u istoriji u čovjeka transplantirali srce genetski modifikovane svinje.

Prijateljstvo između psa i svinje oduševilo ljude na internetu

Neobično prijateljstvo između psa Vinija i svinje Vilme je oduševilo ljude na internetu.

Uzgoj svinja devastiran prekomjernim uvozom

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, isplatilo više od milion KM iz sredstava Kompenzacionog fonda RS za podršku proizvođačima svinjskog mesa, a proizvođači, iako pozdravljaju ovu pomoć, kažu da uzgoj svinja postaje neodrživ, te da je domaća proizvodnja devastirana prekomjernim uvozom iz EU.

Osvojite ulaznice za film "Svinja"

Portal "Nezavisnih novina" i Cinestar najbržem čitaocu poklanjanju dvije ulaznice za film "Svinja".

Ljekari u SAD transplantirali svinjski bubreg moždano mrtvom pacijentu

Američki hirurzi uspješno su transplantirali svinjski bubreg moždano mrtvom pacijentu. Smatraju da bi učestala primjena ove procedure mogla u riješiti problem manjka organa donatora.

Mačak i svinja najbolji prijatelji

Mačak Bili i svinja Vilbur vjerovatno su nešto najslađe što ćete danas vidjeti.

Na farmi meso jeftino, a u prodavnicama preskupo

BANJALUKA - Cijene svinjskog i junećeg mesa na policama u marketima, prodavnicama i mesnicima širom Srpske izuzetno su visoke, dok su cijene žive stoke ispod praga rentabilnosti, saglasni su poljoprivredni proizvođači.

Divlja svinja prošetala centrom Soluna

Danas je centru Soluna primijećena divlja svinja kako luta u ranim jutarnjim satima, a nekoliko prolaznika je snimilo u 2.45 na centralnom Aristotelovom trgu.

Neobična družina, pas otvara vrata, svinja sama sebi priprema jelo

Milenko Ignjatović vratio se iz Šapca u rodno selo Desić, podno Cera, gdje živi s neobičnom družinom zbog koje je i osvanuo na televiziji.

Marinković: Po ko zna koji put postoje tržišni viškovi

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da se procjenjuje da u Srpskoj trenutno ima viška između 6.000 i 8.000 grla prerasle junadi, te 5.000 do 6.000 tovnih svinja i da problem za poljoprivrednike predstavlja njihov otkup u uslovima epidemije virusa korona.

Srpska naučnica rukovodila timom koji je oživio pluća krvlju svinje

Tim kojim na prestižnom Univerzitetu Kolumbija rukovodi prof. dr Gordana Vunjak Novaković ponovo je fascinirao svijet.

Najčitanije