Szo

Proglašena globalna zdravstvena vanredna situacija zbog majmunskih boginja

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je epidemiju majmunskih boginja globalnom zdravstvenom vanrednom situacijom.

SZO: Kovid ostaje globalna prijetnja, nije ni blizu kraja

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da kovid ostaje globalna prijetnja, skoro dvije i po godine nakon što je krenula pandemija.

SZO: Neophodna hitna akcija za sprečavanje širenja majmunskih boginja

​ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je danas na hitnu akciju sprečavanja širenja majmunskih boginja u Evropi, uz napomenu da je broj oboljelih utrostručen u protekle dvije sedmice.

SZO o majmunskim boginjama: Da li su globalna opasnost?

LONDON - Majmunske boginje još nisu globalna zdravstvena opasnost, presudila je, poslije dvodnevne rasprave Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), iako je generalni direktor Tedros Adhanom Gebrejesus rekao da je duboko zabrinut zbog izbijanja zaraze.

SZO procjenjuje proglašavanje vanredne situacije zbog majmunskih boginja

ŽENEVA - Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) sastaju se danas kako bi procijenili da li epidemiju majmunskih boginja treba proglasiti za vanrednu situaciju po javno zdravlje od međunarodnog značaja, kao što je to bio slučaj sa pandemijom kovid-19, prenosi Rojters.

"Rusija se, zasad, ne povlači iz SZO, STO i MMF"

MOSKVA - Rusija se zasad neće povući iz Svjetske trgoviske organizacije (STO), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), ali ima pitanja o njihovom radu, izjavila je danas portparolka gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko.

Najveći izvještaj SZO o stanju mentalnog zdravlja u svijetu od početka vijeka

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je na globalnu transformaciju zaštite za mentalno zdravlje prilikom objave najvećeg izvještaja o stanju mentalnog zdravlja u svijetu od početka vijeka, koje pokazuje da su depresija i anksioznost porasle za 25 posto samo u prvoj godini pandemije virusa korona.

SZO zbog diskriminacije mijenja ime majmunskih boginja

BEČ - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) najavila je da će preimenovati virus majmunskih boginja, kojim se ove godine zarazilo više od 1.600 ljudi u 39 zemalja, smatrajući da trenutno ime može da djeluje stigmatizujuće.

Zagađenje vazduha skraćuje životni vijek za više od dvije godine

Zagađenje vazduha uzrokovano uglavnom sagorijevanjem fosilnih goriva skraćuje život širom svijeta za više od dvije godine, objavio je danas Institut za energetsku politiku Univerziteta u Čikagu.

SZO: Duvanska industrija je jedan od najvećih svjetskih zagađivača okoline

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u svojem novom izvještaju o posljedicama pušenja upozorava da ono ne predstavlja samo golemu štetu po zdravlje pojedinaca nego je i jedan od najvećih svjetskih zagađivača okoline, zbog brda otpada i uticaja na globalno zagrijavanje.

SZO: Majmunske boginje su umjereni rizik za javno zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da majmunske boginje trenutno predstavljaju "umjereni rizik" za javno zdravlje na globalnom nivou, nakon što su zabeleženi slučajevi u državama u kojima ih dosad nije bilo.

SZO o širenju majmunskih boginja: Ne znamo da li samo vidimo vrh ledenog brijega

ŽENEVA - Šefica odjeljenja za pandemije u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) Silvi Brian kaže da se "neobično" širenje virusa majmunskih boginja može lako obuzdati pravim mjerama.

Skupstina SZO izglasala rezoluciju, osudila RUS akcije u UKR

ŽENEVA - Skupština Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) danas je izglasala rezoluciju koju predvodi Zapad i koja osuđuje ruske akcije u Ukrajini za koje kaže da su dovele do vanredne situacije u zdravstvu.

Tedros ponovo izabran za generalnog direktora SZO

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija ponovo je danas izabrala Tedrosa Adhana Gebrejesusa za generalnog-direktora, saopšteno je iz te agencije Ujedinjenih nacija.

SZO: Nema dokaza o mutaciji majmunskih boginja

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ne raspolaže dokazima da se dogodila mutacija virusa majmunskih boginja, rekao je danas visoki zvaničnik ove organizacije.

Najčitanije