Teheran

Pješčana oluja zatvara škole i kancelarije Vlade u Teheranu

TEHERAN - Škole i Vladine kancelarije u Teheranu i još nekim iranskim gradovima, zatvorene su danas, nakon što se nova pješčana oluja spustila na glavni grad Irana i okolne regione, javlja AP.

Član iranske Revolucionarne garde ubijen u Teheranu

TEHRAN - Visoko pozicionirani član iranske Revolucionarne garde Hasan Sajad Kodajari ubijen je danas ispred svoje kuće u Teheranu, javlja iranska državna televizija.

Teheran pozdravlja razgovore između Rusije i Ukrajine

TEHERAN - Teheran pozdravlja razgovore između Rusije i Ukrajine i nada se da će dijalog pomoći u rješavanju krize u regionu, rekao je danas portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Said Katibzad.

Teheran spreman za povećanje izvoza nafte

TEHERAN - Iran bi u kratkom roku mogao da izveze milione barela nafte iz svojih skladišta ukoliko postigne dogovor sa SAD o svom nuklearnom programu, izjavili su trgovci ovim energentom i izvori iz naftne industrije.

Moskva spremna da Teheranu isporuči "S-400"

TEHERAN - Ruski ambasador u Iranu Levan Džagarijan saopštio je danas da je Rusija spremna da isporuči Iranu protivvazdušni raketni odbrambeni sistem "S-400".

Rohani: Nikada nećemo popustiti pod američkim pritiscima

DUBAI - Iranski predsjednik Hasan Rohani poručio je da Iran nikada neće popustiti pod američkim pritiskom i da će Teheran žestoko odgovoriti na maltretiranje Amerike.

Teheran dozvolio inspekciju na dvije lokacije

TEHERAN - Vlasti Irana pristale su da inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/ omoguće da dođu na dvije lokacije za koje se smatra da su na njima ranije vršene nuklearne aktivnosti.

Teheran predstavio projektile nazvane po Solejmaniju i Abu Mahdiju

TEHERAN - Iran je danas predstavio balistički projektil zemlja-zemlja, za koji ministar odbrane Amir Hatami navodi da ima domet od 1.400 kilometara, kao i novu krstareću raketu.

Najmanje 19 mrtvih u eksploziji na klinici u Teheranu

TEHERAN - Najmanje 19 osoba je ubijeno, a nekoliko povrijeđeno u eksploziji na klinici u Teheranu, rekli su zvaničnici.

Iran: Britanski ambasador uhapšen pa pušten zbog protesta

TEHERAN - Iranske vlasti na kratko su zadržale u pritvoru britanskog ambasadora u Teheranu, saopštilo je britansko Ministarstvo spoljnih poslova osudivši hapšenje kao "grubo kršenje međunarodnog prava".

Ambasada BiH u Teheranu: Bh. građani dobro

​SARAJEVO - Nakon višednevnih masovnih demonstracija u Teheranu je mirno, a građani obavljaju svoje redovne aktivnosti. Škole, fakulteti, javne i privatne ustanove, gradski prevoz i drugo, rade u punom kapacitetu, saopšteno je iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran.

"Lufthanza" ne leti u Teheran deset dana

TEHERAN - Njemačka "Lufthanza" i ostali njeni avio-prevoznici iz predostrožnosti su otkazali sve letove u Teheran i iz tog grada u narednih deset dana, saopštila je ova firma.

Ukrajinska televizija napravila simulaciju pada aviona iznad Teherana

Ukrajinska televizija "112.ua" objavila je snimak simulacije pada ukrajinskog aviona "Boing-737" po verziji Irana.

"Zapadne službe ne misle da je avion oborila raketa"

OTAVA - Inicijalna procjena zapadnih obavještajnih agencija je da raketa nije oborila ukrajinski avion, koji se srušio danas u Iranu, kada je poginulo svih 176 putnika i članova posade, prenosi Reuters pozivajući se na kanadski bezbjednosni izvor.

Lufthansa i Air France otkazali letove za Teheran

FRANKFURT - Njemačka aviokompanija "Lufthansa" suspendovala je do daljeg sve dnevne letove između Frankfurta i Teherana zbog situacije u Iranu.

Najčitanije