Terorizam

Senatori traže da se Rusija proglasi za "državu sponzora terorizma"

VAŠINGTON - Američki Senat, gornji dom Kongresa, jednoglasno je odobrio neobavezujuću rezoluciju kojom se američki državni sekretar Entoni Blinken poziva da proglasi Rusiju za "državu sponzora terorizma" zbog njenih akcija u Ukrajini, Čečeniji, Gruziji i Siriji, prenosi Njujork tajms.

Komesar MUP-a KS o istrazi o bombama: Tretiraćemo kao terorizam

SARAJEVO - Prema raspoloživim informacijama sve ukazuje na to da bi se moglo raditi o krivičnom djelu terorizma, koje će biti kao takvo i tretirano, rekao je komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović povodom dojava o postavljenim bombama u školama na području KS.

Hapšenja u Foči zbog terorizma

ISTOČNO SARAJEVO - Tri osobe uhapšene su zbog pokušaja terorizma na zahtjev Policijske uprave Istočno Sarajevo, a po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz PU Istočno Sarajevo.

Putin: Od početka godine spriječeno više od 30 terorističkih napada

MOSKVA - Ruske bezbjednosne agencije spriječile su od početka godine 32 teroristička napada, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Brojni državljani BiH izmiču hapšenju iako su godinama na potjernicama zbog terorizma

BANJALUKA, SARAJEVO - Brojni državljani BiH koji se dovode u vezu s terorizmom izmiču ruci pravde, iako su im imena i fotografije već godinama na crvenim potjernicama Interpola, što znači da uvid u njihove podatke imaju policijske agencije širom svijeta.

Austrija isplatila štetu žrtvama terorističkog napada iz novembra

Austrijske vlasti isplatile su do sada 100.000 evra obeštećenja za pretrpljenju bol žrtvama terorističkog napada 2. novembra u Beču.

Podrška zapadnom Balkanu u borbi protiv terorizma

BRISEL - Evropska unija želi da mjere suzbijanja terorizma uklopi u pretpristupne pregovore za zemlje zapadnog Balkana, saopšteno je iz Evropske komisije.

Islamisti u Njemačkoj: Napadi su mogući u svakom trenutku

BON - Još uvijek nije sa sigurnošću utvrđeno da li je napadač nožem iz Vircburga bio vjerski radikalizovan, ali njegov čin ukazuje na fenomen vjerski motivisanog nasilja i otvara debatu o opasnosti od islamista u Njemačkoj, piše njemački Dojče vele.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnice za terorizam protiv 63 osobe

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH je podiglo optužnice protiv 63 osobe za krivična djela povezana s terorizmom, rečeno je danas na sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti borbe protiv terorizma.

Mediji: Uhapšen Srbin sa FBI liste terorista na granici SAD i Meksika

LONDON - Američka Agencija za carinu i zaštitu granica saopštila je da su od oktobra na američko-meksičkoj granici uhapšena tri državljanina Jemena i jedan državljanin Srbije, koji su se nalazili na FBI listi terorista.

Ubijen komandant Islamske države Al-Išavi

BAGDAD - Iračke snage bezbjednosti ubile su Abu Jasera al-Išavija, komandanta terorističke Islamske države koji je tvrdio da je lider te grupe u Iraku i "zamenik kalifa", saopštio je danas irački premijer Mustafa Al-Kadimi.

Stejt department Kubu označio kao sponzora terorizma

VAŠINGTON - Američki Stejt department označio je Kubu kao državu koja sponzoriše terorizam.

Potvrđena krivica 14 ekstremista za napad na Šarli Ebdo

PARIZ - Francuski sud proglasio je danas krivim 14 islamističkih ekstremista za napade izvedene januara 2015. godine na satirični časopis Šarli Ebdo i jevrejski supermarket u Parizu.

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Sijarto: Ilegalne migracije i terorizam su povezani

BUDIMPEŠTA - Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da su ilegalne migracije, rastuća prijetnja od terorizma i nasilje zasnovano na vjerskom ekstremizmu povezani.

Najčitanije