Toyota

Kako Toyota namjerava da sačuva svoje dizelaše poslije 2035.

Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser su klasični modeli japanskog proizvođača koje je teško zamisliti u Evropi u drugim izdanjima osim onih sa dizel motorom. Kao što je poznato, Evropska unija planira da zabrani prodaju svih automobila sa emisijama štetnih gasova od 2035. godine, a to bi posebno moglo pogoditi Toyotu, odnosno njene navedene terenske modele.

Toyota stara 32 godine košta više od 40.000 evra

Dok kruže glasine da Toyota razvija električni sportski automobil MR2, na tržištu polovnih automobila se pojavila prva generacija modela i to u savršenom stanju.

Toyota daje garanciju na pneumatike

Zanimljiva ponuda je stigla za sve kupce novih Toyota: garancija na pneumatike.

Nova Toyota Sequoia razočarala na prvom testu

Pomalo je nevjerovatno da Toyota nikada nije uspjela da ponovi uspjeh manjih i jeftinijih modela na onima sa višom cijenom, i generalno na onim modelima koji su namijenjeni za više od baznog prevoznog sredstva (za transport od tačke A do tačke B). Neki će spomenuti Lexus, mada i u njegovom slučaju većina prodaje otpada na Sjedinjene Američke Države, i čak i tamo nema bolje prodajne rezultate od BMW-a i Mercedesa.

Mercedes i Toyota dolaze u Srbiju?

Srpski zvaničnici pregovaraju, prema izvorima Bete sa predstavnicima njemačkog Mercedesa i japanske Toyote o otvaranju njihovih auto-fabrika u Srbiji.

Toyota zbog velikog nedostatka čipova reže proizvodnju vozila

Toyota je zbog nestašice poluprovodnika smanjila proizvodnju širom svijeta za desetine hiljada automobila.

Ovako zvuči Toyota Corolla s motorom na vodonik

Dok se cijeli svijet okreće struji Japanci su ozbiljno zagrizli u razvoj motora na vodonikove gorivne ćelije.

Stigla električna Toyota bZ4X s autonomijom od preko 500 km

Uoči dolaska na evropsko tržište, iz Toyote su poboljšali planirane karakteristike svog prvog potpuno električnog krosovera.

Toyota Corolla prešla 2.000.000 km

Nevjerovatna Toyota Corolla iz 1993. na Novom Zelandu je prešla 2.000.000 km.

Toyota Yaris Cross automobil godine u Srbiji

Automobil godine 2022. u Srbiji po izboru članova Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AAN) je Toyota Yaris Cross, a titulu električnog automobila godine ponio je VW model ID.4, saopštio je danas AAN.

Toyota smanjuje domaću proizvodnju

TOKIO - Vodeći japanski proizvođač automobila "Toyota" smanjiće domaću proizvodnju tokom sljedeća tri mjeseca zbog škripca oko snabdijevanja čipovima i drugim dijelovima koji je pogodio globalnu automobilsku industriju.

Toyota suspenduje proizvodnju zbog problema na sistemu

Japanski automobilski gigant Toyota suspendovaće sutra proizvodnju na svih 28 linija u 14 postrojenja u Japanu zbog "problema sa sistemom".

Toyotina Supra će teško doživjeti novu generaciju

Male su šanse da legendarna Supra dobije novo izdanje.

Toyota smanjuje proizvodnju za još pola miliona vozila

TOKIO - Korporacija Toyota Motor je objavila danas da je smanjila ciljanu godišnju proizvodnju za još pola miliona vozila zbog nedostatka čipova i bolovanja zaposlenih zaraženih kovidom.

Toyota i u 2021. prva u svijetu po broju prodanih automobila

​Dvoznačajni rast prodaje u 2021. godini zacementirao je vodeću poziciju japanske Toyote na ljestvici autokompanija s najviše prodanih automobila, ispred njemačkog Volkswagena, pokazali su u petak objavljeni podaci.

Najčitanije