Turizam

Turistički vaučeri u Srpskoj u opticaju od 1. jula do 30. oktobra

BANJALUKA - Vlada RS donijela je danas Uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, kojom se utvrđuje način i postupak dodjele finansijskih sredstava Kompenzacionog fonda RS građanima Srpske za subvencionisano korištenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima.

Turizam treba što prije oporaviti

TREBINJE - Više od stotinu stručnjaka i naučnika iz oblasti turizma i regiona i svijeta, sa više od 60 predstavljenih radova, u Trebinju se, na Međunarodnoj naučnoj konferenciji, u narednih pet dana bave turizmom u savremenom evropskom i evroazijskom prostoru, stanjem, problemima izazovima i perspektivama ove privredne grane.

Turistička sezona na pragu, vaučera ni na vidiku

BANJALUKA, BIJELJINA - Iako je ljetna turistička sezona na pragu, te građani uveliko razmišljaju, pa i odlučuju gdje će provesti dio ili cijeli godišnji odmor, još nije poznato kada će u Srpskoj ponovo zaživjeti dugo najavljivani i očekivani projekat upotrebe turitičkih vaučera.

Hotelijeri traže ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u Austriju

BEČ - Hoteljeri i turistički radnici zahtijevaju od austrijske vlade ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u zemlju.

U Hrvatskoj sve više turista, pretežno stranih

U Hrvatskoj trenutno boravi 90.000 turista - većinom stranih, što je znatno više nego lani, a za Uskrs i proljećne školske praznike očekuje se i jači promet domaćih turista i učenika na ekskurzijama, te ukupno bolji uskršnji rezultati od prošlogodišnjih, kažu iz turističkog sektora.

Svemirski turizam - platili po 55 miliona dolara za let u svemir

Tri multimilionera biznismena pristala su i ušla u Međunarodnu svemirsku stanicu u onome što je prepoznato kao prekretnica za komercijalno istraživanje svemira.

Crna Gora: Neostvariv rast od 5,7%, teško do milijarde od turizma

PODGORICA - Evropska banka za obnovu i razvoj korigovala je ekonomski rast Crne Gore sa 5,7 na 3,7 odsto, a razlog je, kako je pojašnjeno, što turizam gubi goste zbog ratnog sukoba između Ukrajine i Rusije.

U Banjaluci predstavljena turistička ponuda Novog Sada i Sremskih Karlovaca

BANJALUKA - Turistička organizacija grada Novog Sada, kao evropska prijestonica kulture, predstavila je u Banjaluci svoju turističku ponudu. A kao neodvojivi dio Novog Sada, svoju ponudu su predstavili i Sremski Karlovci.

Gašić: Turistički pokazatelji više nego ohrabrujući

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je Srni da su turistički pokazatelji za početak ove godine više nego ohrabrujući, jer je broj dolazaka turista u prva dva mjeseca znatno veći nego u istom periodu prošle godine.

Koliko će Crna Gora izgubiti zbog nedolaska ruskih i ukrajinskih turista

PODGORICA - Sekretarka Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore (PKCG) Sanja Marković izjavila je da se potencijalni gubitak zbog nedolaska turista iz Rusije i Ukrajine procjenjuje na 150 miliona evra.

Njemačke turističke agencije izbrisale Rusiju iz ponude

BERLIN - Njemačke turističke agencije izbrisale su Rusiju iz svoje ponude kao reakciju na vojnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.

Španiju posjetilo 31,1 milion stranih turista u 2021.

MADRID - Španija je tokom prošle godine registrovala 31,1 milion stranih turista, saopštio je Nacionalni institut za statistiku.

Gašić: Pokazatelji govore o oporavku turističkog sektora

​BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić izajvila je Srni da pokazatelji za prošlu godinu za sektor turizma govore da će, sa poboljšanjem epidemiološke situacije, taj sektor među prvima oporaviti.

Bečki turizam porastao devet odsto u 2021. godini

BEČ - U Beču je, u pandemijskoj 2021. godini, ostvareno svega pet miliona noćenja, što je rast od devet odsto u odnosu na 2020, ali svega 28 odsto obima predkrizne 2019. godine.

Turska prva u svijetu koja uvodi Nacionalnu šemu održivog turizma

Potpisivanjem sporazuma o saradnji s najvećom svjetskom platformom za životnu sredinu i održivost, Globalnim vijećem za održivi turizam (GSTC) Republika Turska postala je prva država u svijetu koja uvodi Nacionalnu šemu održivog turizma sa zvaničnim GSTC statusom.

Najčitanije