Ugostiteljstvo

Bordeli u Beču mogu da budu otvoreni, ali ne i ugostiteljstvo

BEČ - U Beču, koji se odlučio za oprezno ukidanje lokdauna, postoje brojne nelogičnosti u odluci o završetku zaključavanja.

QR kod iz Srpske validan u Srbiji i nakon 20 časova

BANJALUKA - Stanovnici Srpske uveliko se pripremaju za zimovanje i najluđu noć u godini, a oni koji umjesto kućne varijante radije biraju planine mahom su rezervisali aranžmane na Jahorini i Kopaoniku jer na domaćim destinacijama nema ograničenja u pogledu kovid mjera, a za boravak u ugostiteljskim objektima u Srbiji nakon 20 časova dovoljne su potvrde koje izdaju nadležne zdravstvene ustanove u RS.

Plate u ugostiteljstvu skočile samo četiri marke

BANJALUKA - U prosjeku, plate u Srpskoj su u proteklih godinu dana povećane za 36 maraka, sa 958 na 994, što zavisi od oblasti do oblasti, pa su, recimo, zaposleni u ugostiteljstvu i hotelijerstvu osjetili rast na tekućim računima od svega četiri KM.

Ugostitelji na mukama zbog manjka radnika tokom ljetne sezone

SARAJEVO, BANJALUKA - Poslodavci u ugostiteljstvu i turizmu u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone muku muče sa pronalaskom radnika jer masovno odlaze na more raditi zbog veće zarade.

Austrija: Ugostiteljstvo otvoreno uz disciplinu gostiju

BEČ - Veliko popuštanje epidemioloških mjera u Austriji, koje se sprovodi od prošle srijede, najviše je obradovalo ugostitelje, ali i njihove goste.

"Crnogorsko ugostiteljstvo na kiseoniku, ubrzo će biti na respiratoru"

Ugostiteljska djelatnost je trenutno na kiseoniku, a ako aktuelne mjere protiv pandemije virusa korona potraju, biće ubrzo i na respiratoru, poručuju iz "Udruženja ugostitelja Crne Gore".

Hrvatski ugostitelji odustali od otvaranja objekata

ZAGREB - Vlasnici oko 5.000 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj odustali su od namjere da danas otvore objekte, a Bernard Tkalčec, koji se bavi seoskim turizmom, kaže da ugostitelji nisu uspjeli da se ujedine oko te odluke.

Pojedini hrvatski ugostitelji otvoriće objekte uprkos zabrani?

ZAGREB - Neki ugostitelji i vlasnici teretana u Hrvatskoj najavili su da će u ponedjeljak, 1. februara, otvoriti svoje objekte, uprkos zabrani Štaba civilne zaštite.

Zatvoreno ugostiteljstvo ugrožava snabdjevače

Zatvoreno ugostiteljstvo i hotelijerstvo, usljed pandemije virusa korona, ugrožava rad ne samo restorana, kafića, hotela, već i njihove snabdjevače - pekare, mesare, konditore i druge.

Smanjenje stope PDV-a najkonkretnija pomoć ugostiteljstvu i turizmu

BANJALUKA - Poslodavci iz oblasti ugostiteljstva i turizma tvrde da bi smanjenje stope PDV-a za ove oblasti bilo najkonkretnija mjera pomoći, jer su prihodi drastično smanjeni.

Katanac na lokale koji ne poštuju mjere

BANJALUKA - Ugostiteljima, trgovcima i drugima koji pružaju usluge mogao bi biti zabranjen rad i do 15 dana ako inspekcija utvrdi da ne poštuju mjere koje su propisane zbog virusa korona.

Dodatni čas ugostiteljima kucnuo prekasno

BANJALUKA, BIJELJINA - Nedavno produženo radno vrijeme do ponoći ugostiteljima nije donijelo veliki napredak i osjetno povećanje prihoda te, kako tvrde ugostitelji, pozitivniji efekat bi bio da se radno vrijeme produžilo još 1. avgusta.

Manji promet u ugostiteljstvu u RS: Potop u kafanama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Da je epidemija virusa korona dobrano uzdrmala ugostiteljstvo pokazuje i podatak da je promet u ovoj privrednoj djelatnosti u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju ove godine u odnosu na isti period lani manji za 17,9 odsto.

Grad Banjaluka: Ugostiteljima simbolična naknada za ljetne bašte

BANJALUKA - Svi ugostitelji u Banjaluci, do kraja godine, plaćaće simboličnu naknadu za zauzimanje otvorenih i zatvorenih bašta, kako bi im se pomoglo da lakše prebrode posljedice epidemije korona virusa. U prosjeku, ugostitelji će plaćati po simboličnu jednu marku za zauzimanje javnih površina na kojim drže ljetnje terase.

Pad prometa u ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori od 50 do 80 odsto

PODGORICA - Promet u ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori je, u zavisnosti od kategorije objekta i strukture gostiju, manji 50 do 80 odsto u poređenju sa prošlom godinom, a pojedini ugostitelji nisu ni otvorili svoje objekte, izjavio je predsjednik budvanskog Udruženja ugostitelja Vido Markićević.

Najčitanije