Ulje

Šta boja motornog ulja govori o njegovom stanju?

Vozači često procjenjuju stanje ulja po boji, najčešće prilikom kupovine polovnog automobila. Neki čak dodiruju ovo ulje kako bi provjerili njegovu konzistenciju. Ima li smisla?

Kako doliti ulje u automobil bez prosipanja

Provjera količine ulja u motoru je sastavni dio njege automobila, a ponekad je potrebno dopuniti ulje.

Vlada RS: Za ugrožene po 25 kg brašna i dva litra ulja

BANJALUKA - Za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u Republici Srpskoj biće obezbijeđeno po 25 kilograma brašna i dvije litre ulja, saopšteno je iz Vlade RS.

Napravite sami ulje za potamnjivanje i obezbijedite sebi bronzani ten

Jedna od najvećih prednosti ljeta jeste ta što nam omogućava preplanuo ten koji većina nas obožava. Ali, ko će dočekati odmor i more?

Evo kako da sami napravite ulje za samopotamnjivanje

Preplanuo ten je nešto čemu teži skoro svaka žena. Kako solarijum nije baš najzdraviji izbor, kao ni hemijski tretmani, možete i sami napraviti ulje koje će vam pomoći da se osjećate sampouzdanije na plaži prvog dana odmora.

Šta se dešava s uljem ako ga koristite više puta pri kuvanju

Manje-više nam je poznato zašto ne bi trebalo da isto ulje koristimo više puta prilikom kuvanja. Stoga, još jednom provjerite zašto to ne treba da radimo.

Hrvatska kupila četiri miliona litara ulja po visokoj ceni

ZAGREB - Hrvatska direkcija za robne rezerve kupila je, zbog ratnih zbivanja u Ukrajini i sve više izbjeglica, čak četiri miliona litara jestivog suncokretovog ulja za koje će poreski obveznici izdvojiti 63 miliona kuna (8,36 miliona evra) s PDV-om, piše Jutarnji list.

"Meta" naciljala još 26 osoba zbog kanabisovog ulja

SARAJEVO - U nastavku akcije "Meta" u kojoj je ranije uhapšeno više osoba zbog nedozvoljene trgovine kanabisovim uljem, policija je za sada uhapsila 26 osoba, dok se za četiri osobe traga, a jedna je na izdržavanju zatvorske kazne, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kako utiču mast i ulje na naš organizam

​Prema prof. dr Nebojši Tasiću mast nikada nije ni izgubila na popularnosti, ali se nadovezao i da je u posljednjih 20 do 30 godina nutricionizam postao ne samo nauka već i pokret.

Maslinovo ulje je zdravije nego što se misli

U kuhinji se često takmiče dva tima: ljudi koji kuvaju samo s maslacem i drugi koji se kunu u maslinovo ulje. Prema nedavnom izvještaju, maslinovo ulje je tajna dugog i dobrog zdravlja. Stoga je vrijeme da ga svakodnevno konzumirate u svojim salatama ili ga koristite u pripremi povrća.

Kako da napravite ljekovito ulje od jorgovana

Jorgovan je od davnina poznat kao ljekovita biljka. Za pravljenje narodnih lijekova koristi se cvijet, list, kora i sjeme.

Nedostatak ulja u Njemačkoj, Mekdonalds uveo promjene

BERLIN - Zbog nedostka suncokretovog ulja ugostitelji, ali i Mekdonalds u Njemačkoj promijenio je način pripreme pomfrita.

Najveća greška kod pripreme jaja na oko

Jaja na oko dio su doručka mnogih. Jednostavno se prave, a zadržaće nas sitim makar do podneva.

5 stvari koje možete čistiti maslinovim uljem

Maslinovo ulje je više od zdravog ulja za kuvanje. To je takođe alat za čišćenje koji može da njeguje površine i olabavi mrlje, masnoću i prljavštinu

Kako da savršeno dozirate ulje u toku kuvanja

​Kada kupite novu flašu ulja, primijetili ste da većina njih ima zaštitni čep ispod glavnog zatvarača.

Najčitanije