Upozorenje

Najavljene snažne oluje i tornado - podignut nivo upozorenja u Njemačkoj

BERLIN - Njemačka meteorološka služba upozorila je na moguće oluje na zapadu Njemačke tokom popodneva i sutrašnjeg dana, uz mogućnost pojave tornada.

Ljudi dobili upozorenje na zemljotres prije nego što su ga osjetili

Zemljotres magnitude 5,8 pogodio je sinoć BiH sa epicentrom kod Ljubinja. Zemljtores se osjetio i u cijeloj Hrvatskoj. Јako se osjetio u Dalmaciji.

Narandžasto upozorenje zbog olujnog vjetra

SARAJEVO - Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narandžasto upozorenje zbog mogućih jakih do olujnih udara vjetra na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne.

Stiže pogoršanje vremena, Republička uprava civilne zaštite izdala upozorenje

ISTOČNO SARAJEVO - Iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske saopšteno je da se danas očekuje pogoršanje vremenskih prilika uz jak, na udare olujni vjetar.

Upozorenje voćarima na pojavu mraza

BANJALUKA - Mraz koji se očekuje u noćnim i jutarnjim časovima u ponedjeljak, 11. aprila, može izazvati oštećenja na većini voćarskih kultura, navodi se u danas izdatom agrometeorološkom upozorenju.

Upozorenje na obilne padavine, moguće bujične poplave u Hercegovini

BANJALUKA - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da bi jaka kiša u kratkom vremenskom periodu u Hercegovini danas mogla da prouzrokuje pojavu bujičnih poplava.

Izdato crveno upozorenje zbog padavina

SARAJEVO - Hidrometeorološki zavod Federacije BiH izdao je crveno upozorenje za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne gdje se večeras i sutra očekuju intenzivne padavine.

Mađarska izdala upozorenje na sušu

BUDIMPEŠTA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske je danas izdalo upozorenje na sušu za teritoriju cijele zemlje.

FUP upozorava građane: "Nigerijske prevare" sve učestalije

Federalna uprava policije upozorila je građane da su sve učestalije prevare putem interneta poznate kao "Nigerijske prevare", objavljeno je na stranici Federalne uprave policije.

Upozorenje za korisnike Windowsa

Korisnici Windows 10 operativnog sistema su ponovo meta napada, a eksperti za bezbjednost Check Point ističu da su otkrili određeni broj opasnih aplikacija, a sve su dostupne u Official Microsoft Storeu.

Amerika izdala upozorenje na moguće napade u Rusiji, Moskva reagovala

Ambasada SAD u Rusiji izdala je hitno upozorenje svojim državljanima i pozvala ih da razmotre napuštanje te zemlje.

Upaljen crveni alarm, izdato upozorenje na opasno vrijeme u Hrvatskoj

ZAGREB - Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 1. februara, crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala te srednje i južne Dalmacije. Takođe je izdao i narandžasto upozorenje za splitsku i dubrovačku regiju te Kvarner i Kvarnerić.

Izdato upozorenje na snažnu oluju, sjeveroistok SAD se priprema

VAŠINGTON - Snažna oluja zahvatiće ovog vikenda sjeveroistočni dio Sjedinjenih Država, a meteorolozi najavljuju i do 60 centimetara snijega, što će otežati saobraćaj i dovesti do poplava u priobalnom području.

Niske temperature upalile meteoalarm u BiH, zdravstveni rizici za ugrožene

Za područje Bosne i Hercegovine upaljen je narandžasti meteoalarm zbog niskih temperatura vazduha večeras od 22 časa do sutra ujutru, stoji na sajtu meteoalarm.org.

Bil Gejts upozorio na potencijalnu pandemiju goru od kovida

Bil Gejts, osnivač Microsofta, pozvao je bogate zemlje da ulože milijarde dolara u razvoj vakcina kako bismo se mogli pripremiti za sljedeću globalnu epidemiju.

Najčitanije