Vanredno stanje

Šri Lanka u haosu - vanredno stanje, policija na benzinskim pumpama: "Zaglavili smo"

Vlada Šri Lanke uvela je policijski čas za vikend, iako je stotine advokata pozvalo predsjednika Gotabaju Rajapaksu da ukine vanredno stanje proglašeno nakon nemira zbog nestašice goriva i drugih proizvoda u zemlji koju potresa duboka ekonomska kriza.

Izglasano vanredno stanje u Ukrajini, evo šta to znači

KIJEV - Ukrajinska Rada odobrila je uvođenje vanrednog stanja na teritoriji Ukrajine osim u Donbasu koje će stupiti na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.

Savjet odlučio: Ukrajina uvodi vanredno stanje, čeka se odluka Rade

MOSKVA - Savjet za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine donio je odluku da uvede vanredno stanje na cijeloj teritoriji zemlje, osim u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, prenose mediji.

Ontario proglasio vanredno stanje

ONTARIO - Kanadska pokrajina Ontario proglasila je danas vanredno stanje zbog protesta kamiondžija protiv obavezne vakcinacije protiv virusa korona, saopštio je danas premijer Ontarija Dag Ford.

Bajden odobrio proglašavanje stanja katastrofe u Koloradu

VAŠINGTON - U velikom požaru u prirodi koji je uništio stotine kuća u Koloradu do sada nije bilo žrtava, saopštili su danas zvaničnici, a predsjednik SAD DŽozef Bajden odobrio je proglašavanje stanja katastrofe u tom regionu.

Snage Tigraja razmatraju pohod na Adis Abebu, vanredno stanje u Etiopiji

Etiopija je danas proglasila vanredno stanje nakon što su snage iz sjeverne regije Tigraja objavile da osvajaju teritoriju i razmatraju pohod na glavni grad Adis Abebu.

Njemačka ukida vanredno stanje?

Njemački ministar zdravlja Jens Špan smatra da više ne postoji akutna opasnost od preopterećenja zdravstvenog sistema i da više ne treba produžavati vanrednu "epidemiološku situaciju".

Francuska vlada traži produženje vanrednog stanja do sljedećeg ljeta

PARIZ - Francuska vlada zatražiće od parlamentaraca da produže vanredno stanje u vezi sa pandemijom do 31. jula sljedeće godine, kako bi se izborila sa kontinuiranom krizom virusa korona, izjavio je danas portparol francuske vlade Gabrijel Atal.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji, bukte požari

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije proglasila je vanredno stanje u cijeloj zemlji u trajanju od 30 dana zbog požara, a na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predjelima.

Vanredno stanje u Tokiju, biće i tokom Olimpijade

TOKIO - Japanska vlada formalno je danas proglasila vanredno stanje u Tokiju radi suzbijanja pandemije virusa korona koje će biti na snazi i tokom predstojeće Olimpijade, saopštio je premijer Jošide Suga.

Produženo globalno vanredno stanje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija produžila je globalno zdravstveno vanredno stanje zbog pandemije kovid-19 za još tri mjeseca, saopštio je Komitet za hitne slučajeve SZO.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu proglasio vanredno stanje

SARAJEVO - Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu proglasio je vanredno stanje i do daljeg obustavio korištenje godišnjih odmora zaposlenima.

Finska vlada proglasila vanredno stanje

HELSINKI - Finska vlada je danas proglasila vanredno stanje zbog porasta slučajeva kovid-19, korak koji će ovoj nordijskoj zemlji omogućiti zatvaranje restorana i uvođenje drugih mjera za zaustavljanje pandemije.

"Proglasite klimatsko vanredno stanje"

Svjetski lideri trebalo bi da proglase "klimatsko vanredno stanje" u svojim zemljama kako bi podstakli akciju i izbjegli katastrofalno globalno zagrijavanje, poručio je danas generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres u uvodnoj riječi na klimatskom samitu.

Vanredno stanje se vraća u Evropu

Broj zaraženih virusom COVID-19 premašio je 34 miliona, a više od milion ljudi izgubilo je život od posljedica virusa korona. Broj novih slučajeva iz dana u dan rapidno raste. Evropa se ponovo našla tamo gdje je bila početkom godine - pojedine zemlje ponovo uvode vanredno stanje, policijski čas, nove zabrane…

Najčitanije