Velika Britanija

Koliko će Bregzit koštati svakog britanskog radnika

LONDON - Britanija postaje sve zatvorenija ekonomija zbog Bregzita, a štetne dugoročne implikacije na produktivnost i plate koštaće prosječnog radnik svake godine 470 funti (577 dolara) do kraja decenije, procjenjuje se u jednoj studiji objavljenoj danas.

Britanski željezničari u najvećem štrajku: Početak mogućeg ljeta nezadovoljstva?

LONDON - Velika Britanija suočila se danas s najvećim štrajkom željezničara u posljednjih 30 godina, a desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama, a blokade su postavljene u zoru i biće prisutne sve do subote, što će zaustaviti saobraćaj i Londonskog metroa, prenosi Rojters.

Dodik: Odbaciti sporazum s Velikom Britanijom, ta zemlja je radila protiv srpskog naroda

BANJALUKA – Narodna skupština RS treba da stavi veto na trgovinski sporazum BiH s Velikom Britanijom jer su institucije RS utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti i zato što Velika Britanija radi na štetu srpskog naroda, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH..

Nešić: Nećemo podržati Dodikov veto

BANJALUKA - DNS neće podržati prijedlog Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, da Narodna skupština RS glasa protiv sklapanja trgovinskog sporazuma BiH s Velikom Briitanijom, rekao je Nenad Nešić, predsjednik te stranke.

Izglasano povjerenje Borisu Džonsonu

LONDON - Poslanici britanske vladajuće Konzervativne stranke izglasali su večeras povjerenje lideru Borisu Džonsonu.

Fiat značajno redukuje gamu u Velikoj Britaniji

Fiat će od jula obustaviti proces naručivanja za sve SUS modele bez elektrifikacije u Velikoj Britaniji. Dakle, od sedmog mjeseca ove godine, kupci u toj zemlji moći će da naruče isključivo elektrifikovana vozila brenda iz Torina.

Džonson preuzeo potpunu odgovornost za kršenje lokdauna: "Zgrožen sam"

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima odgovornost za kršenje epidemioloških pravila u svom kabinetu.

Citroen Ami stiže u Veliku Britaniju

Već neko vrijeme se priča o tome da će Ami biti ponuđen kupcima sa druge strane Lamanša. Sada stižu i zvanične potvrde da će Citroen početi sa uvozom ovog električnog četvorocikla u Veliku Britaniju.

Zorana Sandić dobila britansku vizu, ipak ide na Evropsko prvenstvo

Članica Tekvondo reprezentacija Bosne i Hercegovine Zorana Sandić dobila je večeras vizu za ulazak u Veliku Britanije.

Višković: Britanska ambasada da se oglasi o slučaju viza

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Ambasadu Velike Britanije da se oglasi i saopšti šta je problem u slučaju uskraćivanja izdavanja viza članicama tekvondo reprezentatacije BiH iz Republike Srpske.

Britanci odbili vize reprezentativkama iz Srpske

Predsjednik Taekvondo saveza Republike Srpske Branislav Njegovan potvrdio je večeras za Srnu da je Ambasada Velike Britanije odbila vize reprezentativkama BiH u taekvondou Katarini Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorani Sandić iz Zvornika.

Džonson: Trgovinski rat Velike Britanije i EU - malo vjerovatno

LONDON - Trgovinski rat sa Evropskom unijom je malo vjerovatan, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Više od 160 slučajeva hepatitisa kod djece u Velikoj Britaniji

LONDON - U Velikoj Britaniji potvrđena su 163 slučaja hepatitisa kod djece, a za 11 je potrebna transplantacija jetre, navodi se u podacima zdravstvene službe.

Ova zemlja prva priznaje životinje kao emotivna bića

Velika Britanija prva je zemlja koja će zakonski priznati životinje kao emotivna bića.

Velikoj Britaniji prijeti recesija

Britanska središnja banka (BoE) podigla je ključne kamatne stope kako bi obuzdala inflaciju, upozorivši na prijetnju recesije zbog visokih troškova života koji će smanjiti potrošnju kućanstava.

Najčitanije