Visoki predstavnik

"Visoki predstavnici bili i ostali zaštitnici laži i promoteri haosa"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da visoki predstavnici namjerno privlače lošu pažnju na BiH, ističući da su oni bili i ostali zaštitnici laži i promoteri haosa u BiH.

Dodik: Tvrdnja da sa Šmitom treba razgovarati nema veze sa političkom i pravnom logikom

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je izjava poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Jelene Trivić da sa Kristijanom Šmitom treba razgovarati, više od diletantizma u politici.

Đokić: Visoki predstavnik davno prevaziđen

BANJALUKA - Djelovanje međunarodne zajednice kroz visokog predstavnika u BiH odavno je prevaziđena kategorija koja samo podstiče nesporazume, izjavio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Rusija: U BiH nema visokog predstavnika

Stalni predstavnik Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzja rekao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da u BiH nema viskog predstavnika.

Šarović: Šmitov nastup pod ozbiljnom sumnjom

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je nastup Kristijana Šmita u BiH pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja njegovog mandata u Savjetu bezbjednosti UN.

Kovačević: Visoki predstavnik više ne postoji

BANJALUKA - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da u BiH više ne postoji visoki predstavnik i da bi Kristijan Šmit prvo trebalo da obezbijedi relevantnu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN, kako to predviđa Dejtonski mirovni sporazum, odnosno Aneks 10.

Špirić: Rješenje institucionalne krize je u kancelariji visokog predstavnika

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je da se rješenje institucionalne krize u BiH krije u istoj kancelariji u kojoj je i prouzrokovana i u liku visokog predstavnika.

Dodik: Nije bilo sastanka sa Šmitom

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da nije razgovarao sa Kristijanom Šmitom u Istočnom Sarajevu, te da je pisanje federalnih medija spekulacija i poručio da njegov stav o ovom pitanju ostaje isti.

"Ne verujemo da će bilo ko početi da koristi bonska ovlašćenja"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne vjeruje da će bilo ko početi da koristi bonska ovlašćenja, kojima se daje pravo visokom predstavniku u BiH da donosi odluke na nedemokratski način i da ih oktroiše tako da one ne budu u skladu s interesima sva tri naroda.

Šmit: Ne može se samo sjediti i žaliti se na prošlost

SARAJEVO - Kristijan Šmit, visoki predstavnik, rekao je da se treba okrenuti prema budućnosti, te da oni koji žele da budu dio EU moraju poštovati evropske direktive.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske: Visoki predstavnik je ostatak prošlosti

BERLIN - Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman ocijenio je da je da je funkcija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini ostatak prošlosti.

Cvijanović: U Srpskoj će odluke donositi institucije, a ne visoki predstavnici

BANJALUKA - Republika Srpska je slobodno i demokratsko društvo u kojem će, sada i ubuduće, odluke donositi institucije, a ne visoki predstavnici, objavila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na Instagramu.

Tegeltija: Inckova odluka osveta novodolazećem visokom predstavniku

BRČKO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je nametanje izmjena Krivičnog zakona BiH u vezi sa negiranjem genocida jedna u nizu pogrešnih odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka.

Dodik: Funkcija visokog predstavnika prestala da postoji

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Savjet bezbjednosti UN nije imenovao visokog predstavnika za BiH i da je ta funkcija prestala da postoji.

Cvijanović: Visoki predstavnik i OHR umanjuju kapacitet EU

JAHORINA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da visoki predstavnik, koji je prevaziđena kategorija, i OHR umanjuju kapacitet EU da se u BiH nametne kao istinski partner s kojim treba da se pregovara i dogovara.

Najčitanije