Vjekoslav Bevanda

Budžet na dugom štapu, novca za izbore još nema

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Dokument okvirnog budžeta (DOB) za period 2022. do 2024. godine, što je preduslov za izradu budžeta za ovu godinu, međutim novca za predstojeće izbore još nema, a s obzirom na komplikovanu proceduru donošenja budžeta, pitanje je da li će u razumnom roku novac na taj način biti obezbijeđen.

Bevanda: Netačne informacije da sam blokirao odluku o finansiranju izbora

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH rekao je da je u javnost objavljena netačna, neprovjervena i zlonamjerna informacija da je blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora.

Bevanda: Prijedlog CIK-a za finansiranje nezakonit

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH, rekao je da sjednica Savjeta ministara BiH na kojoj se trebalo da se odlučuje o finansiranju izbora, nije održana jer nije bilo dovoljan broj glasova za usvajanje dnevnog reda.

Bevanda i Nesl potpisali tri ugovora vrijednosti 48 miliona evra za koridor 5c

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl potpisali su juče tri ugovora o grantu ukupne vrijednosti oko 48 miliona evra.

U fokusu Svjetske banke nova zapošljavanja u BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je sa direktorom Svjetske banke (SB) za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom, a na sastanku je istaknuto da je u finalnoj fazi izrada novog Sporazuma o partnerstvu između BiH i SB za period 2022. – 2026. godina i da je fokus na projektima iz oblasti poljoprivrede, očuvanja okoline, nastavak jačanja sistema zdravstvene zaštite i podrške zapošljavanju.

Bevanda: Rat u Evropi utiče i na BiH

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH u razgovoru sa Alianu Ianacu, šefom Misije MMF-a da ratna događanja u Evropi utiču na ekonomsko stanje u BiH te da se na nižim nivoima vlasti i institucijama BiH traže rješenja za ublažavanje loših ekonomskih posljedica.

Predstavnici EU uručili demarš ministru Bevandi zbog Rusije i Bjelorusije

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler uz prisustvo predstavnika osam ambasadora Evropske unije uručio je danas zamjeniku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministru finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi demarš, odnosno stav EU u vezi glasanja o rezolucijama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Prijavljen lažni Twitter nalog Bevande

SARAJEVO - Na društvenim mrežama danas su se pojavili lažni nalozi ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, na kojim se navode službeni podaci i koriste fotografije ministra, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora.

Bevanda: Potreban novi kredit MMF-a

SARAJEVO - Ministar finansija u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je novi kredit MMF-a potreban BiH, napominjući da ta sredstva idu u budžete entiteta.

Bevanda: Zbog Rančića dokumente potpisujem u bolnici

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da njegovo odsustvo sa posla zbog liječenja nije ugrozilo nijednu aktivnost Ministarstva zahvaljujući njegovim saradnicima koji odgovorno i profesionalno obavljaju rad.

Bevanda: Uspjeli smo povući sva sredstva od 330 miliona evra

SARAEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH, istakao da su svi svjedoci da pandemija ostavlja velike posljedice na zdravlje i život ljudi, a tako i na ekonomiju.

Sredstva MMF-a sutra na računima entiteta

SARAJEVO – Sredstva u iznosu 330 miliona eura dobivena od Međunarodnom monetarnog fonda (MMF) mogu već sutra biti na računima entiteta u BiH.

Fazlić: Bevanda iznosi neistine, Vijeće ministara dijeli novac

SARAJEVO - Delegat SDA u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić navodi da ministar finansija Vjekoslav Bevanda iznosi neistine o tome ko raspoređuje sredstva od kredita MMF-a.

Bevanda: Novac od MMF-a nije kod mene, već u Centralnoj banci

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH danas je novinarima rekao da on ne "drži" sredstva MMF-a, te da je novac na računu Centralne banke BiH.

Bevanda još pegla budžet za 2020.

SARAJEVO - Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu danas se neće naći na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH, iako je to najavljivano, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije