Volan

Bjegunac Pajić iza brave do dvije godine

SARAJEVO - Sud BiH odredio je do dvije godine pritvora donedavno odbjeglom, a u međuvremenu uhapšenom Sreti Pajiću (31), optuženom u predmetu "Volan", koji se odnosi na krađu većeg broja skupocjenih vozila u BiH.

U kojim slučajevima ne smijete sjesti za volan

Svi faktori koji utiču na sposobnost rasuđivanja, smanjuju razinu koncentracije ili usporavaju reakcije u vožnji značajno smanjuju sigurnost. Ovo su tri slučaja u kojima ne treba sjedati za volan. Bolje je, ako postoji ta mogućnost, prepustiti volan drugome ili izabrati neki drugi oblik prevoza.

Uhapšeni u akciji "Volan" danas idu pred tužioca

Tužilaštvo BiH saopštilo je da će dva lica uhapšena na Palama, osumnjičena za organizovani kriminal povezan sa krađama motornih vozila, tokom dana biti privedena postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Najavljen novi volan za Gran Turismo 7

Fanatec je najavio novi volan za PlayStation 5, koji će koristiti Gran Turismo fanovi.

Da li znate zašto skoro polovina svijeta vozi lijevom stranom?

Mislili ste da samo Englezi voze lijevom stranom puta? Ne. Dok Kanađani i Kinezi negdje tamo poslije Drugog svjetskog rata nisu sa lijeve prešli na vožnju desnom stranom kolovoza većina čovječanstva je vozila "kontra stranom".

Kabina nove E klase coupe donosi mnoštvo noviteta

Uprkos najavama kako bi ponuda coupea i kabrioleta u budućnosti trebala biti redukovana iz Mercedesa otkrivaju prvi detalj novog modela.

BMW ukida proizvodnju top modela

Nakon što je Mercedes V12 ponudu ograničio na Maybach, istim putem kreće i BMW. Čak ide i radikalnijim pristupom pa će iz proizvodnje u potpunosti istisnuti svoj najprestižniji automobil, serije 7.

Evolucija: Kako se mijenjao automobilski volan u proteklih 120 godina

Mercedes je u nešto više od dva i po minuta prikazao evoluciju jedne od najvažnijih komponenti svakog motornog vozila, volana.

Kako pravilno sjediti za volanom automobila?

Za putnike, a posebno za vozača, veoma je važno da imaju pravilan položaj sjedenja, kako bi u slučaju saobtraćane nezgode bili maksimalno zaštićeni.

Policija za volanom zatekla psa, vlasnik ga učio da vozi

​Policajci u Sijetlu ostali su zabezeknuti kada su tokom potere zbog opasne vožnje u automobilu osumnjičenog na vozačkom sjedištu vidjeli pitbula, a njegovog vlasnika pored njega.

BMW razvija volan koji mijenja oblik?

Prema nezvaničnim informacijama u električni SUV iX5, koji će se pojaviti sljedeće godine, BMW bi trebao ugraditi prvi volan koji mijenja oblik – iz kružnog u ovalni i obrnuto.

Kad je potrebno zamijeniti servo pumpu

Funkciju servo pumpe najlakše je objasniti kada sjednemo u starije vozilo bez servo pumpe, a potom u novije vozilo koje ima servo pumpu.

Šta oštećuje volan automobila

Krema za sunčanje, losion za čišćenje ruku i proizvodi za zaštitu od insekata u ljetnim mjesecima se prodaju kao brže od salame ili sira na akciji.

Optuženi u predmetu "Volan" priznao krivicu, dobio godinu zatvora

SARAJEVO - Miroslav Škobo s Pala, jedan od optuženih u predmetu "Volan", zaključio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom BiH. Sud BiH prihvatio je sporazum te je Škobi izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu.

Šta način na koji držite volan govori o vama?

Postoji deset načina kako vozači drže volan dok voze.

Najčitanije