Volkswagen

VW i Stellantis prestigli Teslu

Njemački koncern i francusko-italijansko-američki automobilski gigant zauzeli su prva dva mjesta u Evropi po prodaji EV u prvoj polovini 2022.

VW bi mogao da proda više električnih automobila od Tesle već 2024.

Tokom narednih nekoliko godina, dva proizvođača automobila će se boriti za vodeću ulogu u globalnoj prodaji električnih vozila, ostavljajući ostatak automobilske industrije daleko iza sebe, navodi se u analizi.

VW gradi šest gigafabrika za proizvodnju baterija za električne automobile

Volkswagen grupacija je imenovala upravu nove kompanije koja će proizvoditi baterije za električne automobile. Zahvaljujući tome, Volkswagen će postati važan igrač na globalnom tržištu ovih komponenti.

Tužili Volkswagen pa dobili 226 miliona evra

Advokatske firme Slater i Gordon, Leig Dai i PGMBM predstavljaju 91.000 vlasnika Volkswagena koji su se obratili VW Grupi i Volkswagen dilerima sa zahtjevom za kompenzaciju za Volkswagenovu neovlašćenu upotrebu nelegalnog softvera.

Šta je to Volkswagen Polo Track

Ne dopustite da vas ovo ime zavara. Neki ga mogu povezati sa sportskim verzijama, ali ovo je malo zavaravanje. Radi se o proračunskoj opciji.

Škoda, Volkswagen i Cupra najavili urbane električne modele

Škoda, Volkswagen i Cupra za 2025. godinu pripremaju manje gradske električne modele, i to na skraćenoj verziji MEB EV platforme.

Volkswagen: Prihod nam stagnira zbog slabije prodaje

Njemački automobilski div Volkswagen preliminarno je izvijestio o stagnaciji prihoda u prvom tromjesečju zbog slabije prodaje, dok mu je dobit snažno porasla, poduprta kontrolom troškova i fokusom na skuplje modele.

Volkswagen otkrio detalje o novom Amaroku

Amarok je dio Volkswagenove game još od 2010. godine ali su se Nijemci za novu generaciju odlučili za kloniranje uspješnijeg Rangera iz Fordovog programa. Tako će naredni Amarok preći na T6 arhitekturu i biće dugačak 5.350 mm. Pored toga, imaće širinu od 1.910 mm, visinu 1.880 uz međuosovinsko rastojanje od 3.220 mm (+125 mm).

Volkswagen ostvario dobit od 8,5 milijardi evra za tri mjeseca

Njemački gigant u proizvodnji automobila Volkswagen (VW), i pored pandemije virusa korona i rata u Ukrajini, u prva tri mjeseca ove godine ostvario je ogromnu dobit od više milijardi evra.

Kako izgleda Volkswagenova niskobudžetna limuzina

Kompaktne limuzine su i te kako tražena roba u zemljama poput Indije i Kine.

Volkswagen Golf najprodavaniji automobil u Evropi

U februaru je u 26 zemalja članica EU prodato manje od 795.000 automobila, što je za 5,4 odsto slabiji rezultat naspram referentnog perioda prošle godine.

Volkswagenu veći profit od električnih modela

Tokom događaja sazvanog u cilju predstavljanja godišnjih rezultata poslovanja grupacije Volkswagen, finansijski direktor konglomerata je objasino da će cilj koji je uprava postavila u pogledu dostizanja stope profita u segmentu električnih vozila za 2025. godinu, biti ostvaren i ranije.

Volkswagen zadovoljan električnim automobilima

Volkswagen grupacija je objavila finansijske rezultate za 2021. godinu. Čak se i u decembru nadalo brzom rastu, a sada se koncern suočava s logističkim ograničenjima.

Ovako će izgledati posljednji Volkswagen Passat

Volkswagen priprema posljednju generaciju Passata s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Automobil će se proizvoditi u Slovačkoj i biće velik kao Škoda Superb.

Stellantis "preskočio" Volkswagen

Dva najveća proizvođača automobila u Evropi vodila su neizvjesnu trku u 2021. godini, a Stellantis je preuzeo titulu od Volkswagen grupe za samo 693 vozila, navodi se u podacima kompanije za tržišne analize Dataforce.

Najčitanije