Volodimir Zelenski

Erdoan: Niko ne želi novi Černobilj

LAVOV - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas nakon trilateralnog susreta sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i generalnim sekretarom Ujednjenih nacija Antoniom Guteresom da "niko ne želi da svijet doživi novi Černobilj".

Zelenski: Rat u Ukrajini mora da se završi oslobođenjem Krima

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ruska vojna operacija u toj zemlji počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem.

Zelenski bi mogao prisustvovati samitu G20 ako bude Putin

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mogao bi da prisustvuje samitu Grupe 20 (G20) najrazvijenih ekonomija u Indoneziji, ukoliko tamo bude bio prisutan ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio je danas savjetnik ukrajinskog lidera Mihail Podoljak. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov na to je odgovorio da to pitanje uključuje "previše nepoznanica"

Zelenski: Nema pregovora ako Rusija nastavi s referendumima

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da, ako Moskva na teritorijama koje su zauzele ruske snage u Ukrajini nastavi s referendumima o priključivanju Rusiji, neće biti mogući pregovori s Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima.

Zelenski: EU namjerno zadržava novac namijenjen Kijevu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski optužio je EU da namjerno zadržava osam milijardi evra obećanih Kijevu usljed sukoba sa Rusijom.

Zelenski pominjao Balkan tokom kritike globalne bezbjednosti

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u najnovijem video-obraćanju kritikovao je funkcionisanje globalne bezbjednosne arhitekture i u tom kontektsu ukazao na konfliktne situacije i prijetnje širom svijeta posljednjih dana, uključujući i Balkan.

"Rusija priprema udarne snage za rodni grad Zelenskog"

KIJEV - Ukrajinska vojska upozorila je danas da je Rusija počela da formira udarne snage za napad na Krivi Rog, rodni grad ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a ovi navodi nisu potvrđeni iz nezavisnih izvora.

Zelenski: Pakao koji se ne može opisati

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom noćnom video-obraćanju naciji, situaciju u istočnom regionu Donjeck, opisao kao pakao.

Zelenski najavio evakuaciju Donjecke oblasti

KIJEV - Ukrajinska vlada odlučila je da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mjesta žestokih borbi sa Rusijom, izjavio je danas predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski: Borićemo se do posljednjeg vojnika, ali ne svog

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je povodom Dana državnosti, koji Ukrajina danas obilježava, da je Ukrajina slobodna, nezavisna, suverena i nedjeljiva država.

Bračni par Zelenski pozirao za Vog

U intervjuu koji je Olena Zelenski, supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, dala za "Vog", govorila je o vremenu kada je upoznala svog supruga, kao i o ratu bez scenarija.

Zelenski: Rusija će naći način da ne sprovede dogovor o žitu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ruski raketni udar na luku Odesu pokazao da će Moskva pronaći načine da ne sprovede dogovor o žitaricama koji je postignut sa Ujedinjenim nacijama, Turskom i Ukraji

Zelanski: Primirje bez povratka teritorija produžava rat

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi prekid vatre sa Rusijom bez povratka izgubljenih teritorija samo produžio rat.

Zelenski: Imamo žita za izvoz vrijednog 10 milijardi dolara

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopštio je večeras, nakon što je u Istanbulu potpisan sporazum o izvozu ukrajinskog žita, da Ukrajina na raspolaganju ima žitaraica za prodaju u vrijednosti od 10 milijardi dolara.

Zelenski objavio pokretanje digitalnog medija na engleskom jeziku

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je pokretanje digitalnog medija na engleskom jeziku @U24_gov_ua.

Najčitanije