Zaključavanje

Austrija produžila lokdaun

BEČ - Lockdaun u Austriji službeno je produžen do 11. decembra, kako je i planirano zbog velikog broja zaraženih novim tipom korona virusa.

Nove mjere u Sloveniji od ponedjeljka

LJUBLJANA - Kako bi ograničila naglo širenje virusa korona, Vlada Slovenije je donijela niz novih restriktivnih mjera, ali se nije odlučila za zaključavanje koje su savjetovali iz zdravstvenog sistema, navodeći da su bolnički kapaciteti na ivici izdržljivosti.

Istraživanje: Zaključavanje ima teške posljedice po učenike

BEČ - Mjere zaključavanja u Austriji imaju teške posljedice po đake, kako psihičke, tako i po znanje.

Dalje zaključavanje košta bečke trgovce 420 miliona evra

BEČ - Odluka vlasti grada Beča o produženju epidemiološke mjere zaključavanja do 2. maja, dvije nedjelje duže nego što je bilo planirano, skupo košta bečke trgovce.

Austrija produžila zaključavanje

BEČ - Austrijski parlament produžio je aktuelne epidemiološke mjere zaključavanja do 9. marta. Jedina novina u odluci austrijske skupštine jeste da je došlo do popuštanja pravila posjete štićenicima domovima za stare i njegu. Od nedjelje štićenici domova moći će da primaju dvije posjete nedjeljno sa po dvije osobe.

Razmatra se trosedmična blokada Pariza

PARIZ - Vlada Francuske razmotriće prijedlog da u Parizu bude uvedena trosedmična blokada radi suzbijanja širenja virusa korona, izjavila je danas portparol francuskih vlasti Gabrijela Atal.

Vlada Austrije odlučila - ugostiteljski objekti ostaju zaključani

BEČ - Austrijska vlada produžila je epidemiološku mjeru zaključavanja ugostiteljskih objekata, hotela i kulturnih institucija do "oko Uskrsa", saopštio je sinoć austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Najavljena potpuna blokada Atine

ATINA - Grčki premijer Kirjakos Micotakis najavio je danas potpunu blokadu Atine da bi suzbio širenje pandemije virusa korona.

Njemačka namjerava da produži zaključavanje do kraja januara

BERLIN - Njemačka neće prekinuti zaključavanje usljed pandemije 10. januara, kako je bilo planirano, već namjerava da tu mjeru produži do kraja januara, tvrdi dnevnik "Bild" pozivajući se na video-konferenciju šefa kabineta kancelarke Helge Brauna sa šefovima kabineta premijera 16 pokrajina.

Merkel: Većina prodavnica zatvara se od srijede do 10. januara

BERLIN - Njemačka će zatvoriti većinu prodavnica od srijede do 10. januara u sklopu pooštravanja restriktivnih mera sa ciljem smanjenja širenja korona virusa, izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Njemačka vlada danas odlučuje o "zaključavanju"

BERLIN - Federalne i regionalne vlasti u Nemačkoj saglasile su se da se najkasnije do 16. decembra saopšti odluka o uvođenju novih antiepidemijskih mjera u cijeloj zemlji.

Austrija ostaje "zaključana" još deset dana

BEČ - Austrijski parlament produžio je danas za još deset dana "zaključavanje" Austrije, s policijskim časom od 20 do šest sati ujutro.

Automobili sa daljinskim zaključavanjem na meti lopova

​Novo istraživanje otkrilo je da mnogi od najpopularnijih modela automobila mogu lako da se ukradu. Ispostavilo se da su automobili sa daljinskim zaključavanjem ranjivi na nove metode lopova.

Kako najlakše da otključate telefon ako ste zaboravili šifru

Nekada smo upisivali šifre ili PIN kod, a danas telefon možemo da otključamo svojim licem, otiskom prsta ili zjenicom oka.

Najčitanije