Zoran Milanović

Milanović: Šmit je ništarija a Plenković je izdajnik

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH kojeg Republika Srpska ne priznaje, u BiH ilegalno i da je produžena ruka "vrlo mutnih i čudnih krugova u BiH, sa problematičnim ovlaštenjima".

Milanović o kandidaturi BiH u EU: Plenkoviću, čovječe, pitam te za koga radiš

ZAGREB - U nama nema nikakve želje za osvetom ili revanšem, nego interes da se urede stvari i da BiH postane članica EU. I sada prije nekoliko dana se ukazala prilika, obaveza je da se to iskoristi, rekao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, na konferenciji za medije.

Milanović: Zašto Šmit ne omogući Hrvatima da biraju svoje predstavnike na izborima

SISAK - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović zapitao je zašto Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH kojeg Republika Srpska ne priznaje, ne iskoristi tzv. bonska ovlašćenja kako bi se izmijenio izborni zakon i osigurao da Hrvati u BiH biraju svoje predstavnike na izborima.

Milanović o nedolasku Čovića na sastanak u Briselu: Plenković će se "svetiti"

ZAGREB - Nečasno je u koju situaciju je Zagreb doveo predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića i njegova odluka da ne učestvuje na jučerašnjem sastanku u Briselu bila je "jedina ispravna", ocijenio je u ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

HDZ reagovao na Milanovićevu izjavu o neuništivoj Rusiji

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), premijera Andreja Plenkovića, oštro je danas kritikovala predsjednika Zorana Milanovića, zbog izjave da predsjednik Volodimir Zelenski Ukrajinu vodi u poraz, a da je Rusija neuništiva i pitaju šta bi bilo da su Hrvatsku devedesetih uvjeravali da je "Srbija neuništiva".

Milanović: Zelenski vodi u poraz, tamo gdje dođe ruska čizma ne odlazi

ZAGREB - Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, izjavio je da je Rusija neuništiva, a da ono što govori ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski vodi u poraz.

Milanović zapanjen neznanjem EU lidera o situaciji u BiH

BRIONI - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da je ostao zapanjen nivoom neznanja većine evropskih lidera o političkom stanju u Bosni i Hercegovini, gdje je, kako je rekao, status Hrvata grozan.

Milanović o sankcijama: Hrvatska je nikakav igrač

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kaže da je Mađarska prepoznala uvoz ruske nafte kao svoj interes, a da će cijenu sankcija platiti građani Evrope.

Milanović: Cijenu će platiti Evropljani, Putin će se smješkati

​ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kaže da je Mađarska prepoznala uvoz ruske nafte kao svoj interes, a da će cijenu sankcija platiti građani Evrope.

Milanović i Stoltenberg razgovarali o BiH

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović istakao je danas u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da Hrvatska "od svojih saveznika, članica NATO-a, očekuje više razumijevanja za pravedne i legitimne zahtjeve u pogledu osiguranja ravnopravnog položaja Hrvata u BiH".

Vulin odgovorio na prijetnje Milanovića

​BEOGRAD - Ako naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin povodom prijetnje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da će Srbiju koštati optužnica koju je podigla protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina u "Oluji", saopšteno je iz MUP-a.

Milanović: Srbiju će koštati optužnica protiv pilota Hrvatske vojske

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da će, kako kaže, Srbiju koštati optužnica koja je podignuta protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske i naveo da zbog "neinteligenotnog ponašanja" srpskog rukovodstva Srbija, tvrdi, nikada neće uspjeti da uđe u Evropsku uniju.

Milanović o sukobu navijača i policije: Nezamislivo

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je, povodom sukoba navijača i policije koji se desio u subotu na auto-putu prema splitu, da mu je nevjerovatno da je došlo do situacije da policija puca, prenose hrvatski mediji.

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza

ŽENEVA - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas na otvaranju skupštine Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) da sa ogromnom tugom i nevjericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza koja zaslužuje svjetsku pažnju.

"Šta je Banožić radio, cinkario Srbima"

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je već duže vrijeme u javnom verbalnom sukobu s ministrom odbrane Mariom Banožićem, upitao ga je gdje je on bio tokom proteklog rata kada već, kako je rekao, insinuira da je pilot Ivan Selak ubijao Hrvate.

Najčitanije