iPhone

Stiže po planu: iPhone 14 nije pogođen aktuelnim geopolitičkim previranjima

Apple je jedna od kompanija, čiji se dobavljači i dalje u velikoj mjeri oslanjaju na fabrike iz Kine. Nedavne i aktuelne geopolitičke tenzije, koje su se pojavile u ovom regionu Azije mnoge su podstakle da povjeruju da bi predstojeća iPhone generacija mogla da bude odložena.

Novi problemi za iPhone 14

Apple se suočio s novim problemima u proizvodnji iPhone 14 serije telefona.

Apple ima upozorenje za korisnike starijih iPhone modela

Korisnici iPhone modela koji su objavljeni prije marta 2016. godine neće moći da koriste novi iOS 16, a iz kompanije Apple upozoravaju i na rizike po sigurnost ličnih podataka na tim uređajima.

Android 13 i iOS 16 stižu sa zanimljivim nadogradnjama

Nadogradnje dva najveća operativna sistema za telefone biće dostupne besplatno od jeseni ove godine. Evo pregleda najvažnijih promjena koje donose.

iPhone 14 dolazi s jednim značajnim poboljšanjem

Međutim, novi iPhone 14, koji će vjerovatno biti predstavljen ove godine, donosi nove promjene koje će se odnositi na prednju kameru. Prema izvještajima analitičara Ming-Či Kuo-a, Apple ima nove dobavljače hardvera za prednju kameru.

Koliko bi mogao koštati najjači iPhone za 10 godina

Cijena od 1.000 dolara je postala uobičajena za moderne, flegšip telefone, posebno kada su u pitanju Apple i Samsung modeli. Čak i neki drugi proizvođači sve češće svoje uređaje nude po ovoj, pa čak i znatno višoj cijeni.

iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?

Apple obično sa svakom novom serijom implementira značajnija poboljšanja za kamere na iPhone modelima, međutim, prednja kamera je tokom posljednjih godina bila zanemarena.

Evo kako će izgledati iOS 16

Apple je ranije na svojoj konferenciji za programere 2022. predstavio iOS 16, sljedeću veliku verziju softvera za iPhone, a sad su otkriveni i detalji softvera najavljenog za jesen.

iPhone 14 telefoni će imati različite čipove?

Apple se već susretao s nekim problemima u proizvodnji iPhone 14 serije i to zbog zaključavanja u Kini. Djeluje da se situacija stabilizovala, pa bi iPhone 14 serija trebalo stigne u devetom mjesecu ove godine.

Novi iPhone 14 Pro i Pro Max modeli bi konačno mogli dobiti jednu željenu funkciju

Apple bi konačno moga implementirati always-on displej na predstojeće iPhone 14 Pro i Pro Max modele.

Da li će novi iPhone stići na vrijeme?

Početkom jeseni prošle godine Apple je predstavio iPhone 13 seriju. Ona je stigla po planu i tradiciji, što nije bio slučaj sa iPhone 12 serijom, koja je kasnila. Predstojeća iPhone 14 serija vjerovatno neće kasniti, odnosno neće kasniti njeno predstavljanje, ali dali će kasniti isporuke?

Hakeri mogu da instaliraju malver i na isključenom iPhoneu

Hakeri mogu napasti iPhone čak i kada je isključen zbog načina na koji Apple implementira samostalne bežične funkcije Bluetooth, Near Field Communication (NFC) i Ultra-wideband (UWB) tehnologije na uređaju, tvrde istraživači.

Savitljivi iPhone možda počinje da se nazire

Pojavile su se naznake koje ukazuju na mogućnost da kompanija Apple radi na dijelovima koje bi mogao koristiti savitljivi iPhone.

Objavljene specifikacije i moguća cijena za iPhone 14 Max

Na jesen ove godine bi trebalo da bude predstavljena iPhone 14 serija. Međutim, Apple se već suočava s nekim problemima u proizvodnji, ali se nadamo se da će američka kompanija ove probleme prevazići i donijeti iPhone 14 seriju kada je i planirana.

Apple bi mogao povećati cijenu novog iPhonea

Izgleda da su analitičari zadovoljni dosadašnjom potražnjom i uglavnom očekuju da se ona održi relativno stabilnom, ali jedno mišljenje se izdvaja, a to je da bi cijene iPhonea izvan SAD-a mogle porasti.

Najčitanije