internet

Internet Explorer nakon 27 godina zvanično odlazi u penziju

Kompanija Microsoft je prije više od godinu dana objavila da će Explorer biti uklonjen iz većine verzija operativnog sistema Windows 10. U njegovu nadogradnju Windows 11, objavljen prošle godine, nije ni bio uključen.

Opao broj korisnika mobilnih mreža u Srbiji

U prvom kvartalu ove godine bilo je 8,36 miliona aktivnih korisnika mobilne mreže u Srbiji što je pad broja korisnika za 130.000 u odnosu na prethodno tromjesečje, objavila je Republička agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Koliko se puta svakog dana vaši podaci dijele dok koristite Internet

Podaci o svakom korisniku interneta dijele se stotine puta svaki dan, dok kompanije licitiraju za reklamne pozicije na internetu, sugeriše nova studija Irskog veća za građanske slobode (ICCL).

SAD uvodi jeftiniji internet za siromašne

Administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena objavila da je danas da je 20 internetskih kompanija pristalo na pružanje usluga po nižim cijenama za Amerikance sa niskim primanjima.

Naručila haljinu preko interneta, ono što je stiglo je presmiješno

Kupovina preko interneta može da bude pun pogodak - par klikova je potrebno da bi željeni komad bio na adresi, ali nerijetko se događaju da ovakva kupovina izazove opšti smijeh.

Osvanula enciklopedija "gadnih" stvari koje su tehnološki giganti do sada uradili

Saslušanja u kongresu, antimonopolske bitke, sve duže liste tužbi i uporni problemi sa privatnošću korisnika, čak i najstrožem posmatraču može biti teško da se sjeti određenog skandala ili tačno odredi kada smo, tačno, počeli da razmišljamo o nekom problemu sa nekom društvenom mrežom.

Najavljeno širenje 5G mreže u Hrvatskoj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) najkasnije početkom 2023. planira organizovati novu aukcijuu za dodjelu frekvencija za razvoj 5G infrastrukture, a pripreme idu i za 6G mrežu te satelitske sisteme iduće generacije, najavio je direktor HAKOM-a Miran Gosta na konferenciji "5G&beyond".

Evo koliko brzo ransomware napad šifruje vaše podatke

Potrebno je samo pet minuta da jedan od najbržih oblika ransomware-a šifruje 100.000 datoteka, pokazujući koliko brzo ovaj zlonamjerni softver može postati ogroman problem za žrtvu.

Kako zaraditi novac na Instagramu

​Sponzorisanje od strane brendova je najbolji način na koji "uticajni ljudi", takozvani "influenseri”" zarađuju na Instagramu. Ali to nije jedini način.

Internet Explorer proživljava svoje posljednje trenutke

Nekoliko mjeseci prije posljednjeg dana Internet Explorera, Microsoft podsjeća sve svoje korisnike koji ga još uvijek koriste, da pređu na Edge.

FUP upozorava građane: "Nigerijske prevare" sve učestalije

Federalna uprava policije upozorila je građane da su sve učestalije prevare putem interneta poznate kao "Nigerijske prevare", objavljeno je na stranici Federalne uprave policije.

Top pet najvrijednijih ruskih internet kompanija

Sektor informacionih tehnologija u Rusiji je 2012. godine zapošljavao oko 300.000 ljudi, već 2015. godine činio je 1,2% BDP-a zemlje.

Dio Donbasa bez struje, dijelovi Ukrajine bez interneta, Rusija evakuiše diplomate

DONJECK - Dijelovi ukrajinskog regiona Donbasa suočili su se s nestankom struje, dok su neki dijelovi Ukrajine ostali bez interneta, nekoliko minuta nakon što je njemački kancelar Olaf Šolc saopštio da će Rusiji biti uvedene oštre sankcije, prenio je britanski "Ekspres".

Čovjeka iz Petrinje putem interneta pokralo pet stranih državljana

PETRINJA - Sisačko-moslavačka policija prijavila je trojicu državljana Kipra i po jednog državljanina Ukrajine i Bugarske zbog sumnje da su putem interneta prevarili 70-godišnjaka iz Petrinje koji je uvjeren da ulaže u investicijski fond ostao bez više stotina hiljada kuna.

Baby Shark prvi video koji IMA više od 10 milijardi pregleda na YouTubeu

Popularna dječja pjesma Baby Shark postala je prvi video na YouTubeu koji ima 10 milijardi pregleda.

Najčitanije