kamata

"Inflacija previsoka, podizaćemo kamatu jače"

Predsjednik američkih Federalnih rezervi (FED) Džerom Pauel poručio je da će centralna banka preduzeti oštre mjere protiv inflacije koja, kako kaže, ugrožava inače snažan ekonomski oporavak.

Finski guverner Oli Ren za postepeno podizanje kamata ECB

Bolje je postepeno prilagođavati monetarnu politiku evrozone u aktuelnom neizvjesnom okruženju, ocijenio je danas član Upravnog savjeta Evropske centralne banke (ECB) i šef finske centralne banke, Oli Ren.

FED odlučio - sačekati s povećanjem kamata barem do 2022.

Američke Federalne rezerve (FED) odlučile su na dvodnevnoj sjednici, završenoj sinoć, da zadrže kamatne stope blizu nule i najavile da će i dalje koristiti sve alate iz svog arsenala kako bi podržale oporavak još uvijek uzdrmane ekonomije.

Raspisan konkurs za subvenciju kamatne stope za kredite za mlade

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Šta znači pad Euribora i kako utiče na ekonomiju

Pad evropske kamatne stope Euribor u negativnu zonu, iako je to na kraće staze povoljnije za dužnike, ipak znači da sa ekonomskim tokovima nešto ozbiljno nije u redu, kao i da tržišta očekuju pad cijena odnosno deflaciju, objavio je Centar za evropske politike.

Banke u FBiH povećale kamate na kredite

SARAJEVO - U trećem kvartalu 2018. godine zabilježen je rast efektivne kamatne stope (EKS) za kratkoročne kredite u FBiH, iako su imali kontuinuirani trend smanjenja sve do juna tekuće godine.

IRB smanjuje kamate na stambene kredite

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka RS smanjuje kamatne stope za stambene kredite iz Fonda stanovanja nakon što su usvojena nova pravila plasmana, saopšteno je danas nakon sjednice Vlade.

Dolar ojačao, mogućnost povećanja kamata Feda otvorena

LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla je i prošle nedjelje, drugoga zaredom, jer je američka središnja banka ostavila otvorenom mogućnost da do kraja godine još jednom poveća kamatne stope.

Najčitanije