krava

Karleuša dala novac da spasi kravu Slavicu

Pop zvijezda Jelena Karleuša donirala je novac za spasavanje krave Slavice, koja zahvaljujući Jeleni, svoj život neće okončati u klanici.

Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu od klanice

Krava Slavica jedna je od rijetkih pripadnica svoje vrste koja, uprkos tome što ne može da bude steona, neće svoj život okončati u klanici, već na prelijepim zlatiborskim proplanicma - i to sve zahvaljujući grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su udružili snage i ovu milu životinju spasili sigurne smrti.

Izbjegavao kravu pa završio na krovu

​KUPRES - Saobraćajna nezgoda s više povrijeđenih osoba i većom materijalnom štetom dogodila se u četvrtak naveče na magistralnom putnom pravcu Tomislavgrad - Kupres, u mjestu Donji Malovan.

U Gornjoj Čađavici izgorjeli sijeno, slama, bik i krava

​BIJELJINA - Bik i krava, te po hiljadu bala sijena i slame izgorjeli su u sjenari u Gornjoj Čađavici kod Bijeljine, rečeno je jutros Srni u Vatrogasnoj jedinici Bijeljina.

Mediji: Kaluđer pucao na bika i kravu

Strašnu vijest o ubistvu bika i teško ranjenoj kravi kod Čajetine, sada prati jednako strašna priča. Naime, grad bruji o tome da je na životinje pucao kaluđer kome je, navodno, smetalo što silaze na livadu da pasu.

Da li su krave zaslužile neslavnu titulu velike prijetnje okolini?

Krave u procesu hranjenja podrigivanjem izbacuju metan čime onečišćuju atmosferu. Mnogi smatraju da je stoka prijetnja okolini i iz drugih razloga, ali iza svega, po običaju, ipak stoji čovjek.

Bitkoinka prva krava u Crnoj Gori plaćena bitkoinom

U Crnoj Gori je prodata prva krava koja je plaćena bitkoinima, objavio je crnogorski portal Seljak.me i naveo da je krava, kojoj je zbog valute kojom je plaćena nadenuto ime Bitkoinka, prodata za oko 0,03 bitkoina, što, kako se navodi, iznosi oko 1.350 evra.

Krava sa "X faktorom" prodata za vrtoglavu sumu novca

Jedna krava u Engleskoj prodata je za, vjerovali ili ne, 299.000 evra.

Dvojica državljana BiH uhapšeni zbog krijumčarenja krava iz Srbije

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Zvornik, u saradnji s pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) koji pružaju pomoć u nadzoru granice, spriječili su krijumčarenje sedam krava iz Srbije u BiH i uhapsili dvojicu državljana BiH.

Lopovi ukrali kravu i automobil

KOSOVO POLJE - Srpskim porodicama Trajković i Petković u selu Kuzmin, nedaleko od Kosovog Polja, ukradeni su krava i automobil za vrijeme policijskog časa.

Zoonoze: Evo koje bolesti se prenose sa životinje na čovjeka

Gotovo 16 posto svih smrti u svijetu povezuje se sa zaraznim bolestima, s tim da 75 posto novih zaraznih bolesti čine zoonoze, tvrde američki stručnjaci. Prenose se na više mogućih načina.

U Bijeljini održano predavanje za unapređenje stočarstva

BIJELJINA - Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, u saradnji s Odjeljenjem za poljoprivredu grada Bijeljina, održalo je jednodnevnu obuku za uzgajivače stoke pod nazivom "Reprodukcija i uzgojne bolesti u govedarstvu" na kojoj su stručnjaci veterinarske medicine predstavili poljoprivrednicima metod implantacije visokokvalitetnih embriona u krave, čime bi se pojačao genetski kvalitet domaćih grla.

Krava i svježe mlijeko usrećili mališane

VELIKA KLADUŠA - Donatori iz Njemačke, koji su željeli da ostanu anonimni, obradovali su supružnike Elmedina i Indiru Ahmetašević, te njihovo četvoro male djece, nabavkom krave koja im je isporučena na kućnu adresu.

Kažnjen sa 8.000 evra zbog smrada krava i sijena

PARIZ - Francuski farmer Nikola Bardi moraće da plati kaznu od 8.000 evra zbog "nesnosnog smrada" svojih krava, nakon što se oko tog pitanja 10 godina sudio sa komšijom.

Toyota Mirai na vodonik - iz kravljeg izmeta?

Samo jedna krava proizvede dovoljno goriva za pogon jedne Toyote Mirai tokom godine dana. Toyota ima plan kako ga zaista i iskoristiti.

Najčitanije