Ljepota

Da li pravilno uklanjate šminku?

Da li pravilno uklanjate šminku?
Foto: Ilustracija | Da li pravilno uklanjate šminku?
N.N.

Šminkanje ponekad može da oduzme mnogo vremena, a podrazumijeva se da treba da znate i određene tehnike kako bi vaša šminka izgledala besprijekorno.

Međutim vrlo često zaboravljamo da uklanjanje šminke nije tako jednostavna stvar.

Uklanjanje šminke poseban je ritual koji treba shvatiti ozbiljno. Pranje lica vodom nije dovoljno. Pratite ovih pet koraka kako biste uklonili šminku bez oštećenja kože.

Prvi korak: Prije uklanjanja šminke počnite s pripremom za ovaj postupak. Dakle, prvo morate da kupite potreban set sredstava za čišćenje lica. Ako imate masnu kožu, trebalo bi da odaberete proizvode bez ulja, dok su proizvodi s hidratantnim delovanjem prikladni za suvu kožu. Takođe kupite posebno sredstvo za čišćenje očiju. Kosu skupite u rep tako da ne ometa čišćenje. Prethodno očistite kožu vlažnom maramicom.

Drugi korak: Prvo očistite oči. Temeljno navlažite tufer sredstvom za uklanjanje šminke i pritisnite ga na oko. Sačekajte 10 do 20 sekundi, a zatim nežno pomjerajte tufer. Bez trljanja. Koža oko očiju je vrlo osjetljiva.

Treći korak: Sklonite šminku s usana. Za čišćenje usana možete da koristite i vazelin. Nanesite ga na usne, sačekajte pet minuta i obrišite pamučnim tuferom. Ne trljajte prejako da ne oštetite usne.

Četvrti korak: Uklanjanje šminke s lica. Možete početi s micelarnom vodom. Navlažite tufer proizvodom i obrišite lice. Ne zaboravite na područje ispod brade i iza ušiju. Obavezno očistite liniju kose. Lice onda isperite vodom i osušite peškirom. Koristite papirne ubruse kako biste spriječili širenje bakterija. Kožu ne trljajte već je samo natopite vodom.

Peti korak: Nakon uklanjanja šminke vrlo je važno brinuti se o svojoj koži. Ovo je posljednja faza postupka. Lice nježno masirajte kako bi bilo elastično i kako biste mu povećali protok krvi, prenosi Kliks. Ono što svakako treba da uradite jeste da nanesete hidratantnu kremu kako vam se koža ne bi osušila.

(Super žena)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije