Horoskop

4 činjenice o bradi koje sigurno niste znali

4 činjenice o bradi koje sigurno niste znali
Foto: Ilustracija | 4 činjenice o bradi koje sigurno niste znali

Brade su apsolutni trend, ali da li ste znali ove podatke?

VAŠA BRADA JE IZUZETNO ZAPALJIVA

Ne pokušavajte ovo isprobati u praksi kod kuće. Iako ovo možda i nije neka zanimljiva činjenica o bradi već više zvuči kao sigurnosno upozorenje. Samo nezgodno približavanje malog plamena upaljača može uništiti nekoliko godina truda i muke. Brada je zapaljiva baš poput naše kose, ako ne i više (zbog ulja i raznih preparata za bradu). Problem je u tome što se ista nalazi i na malo nezgodnijem mjestu, tik ispod nosa, stoga posebno oprezno baratajte vatrom kad je bradonja u blizini.

DUŽINA VAŠE BRADE UNAPRED JE ZAPISANA

Dakle svako od nas ima genetski potpis i zapis kolika će mu maksimalna dužina brade biti kad je odlučimo puštati. Isto je i sa gustoćom, bojom, kovrdžavošću, itd. Iako se ne radi o procesu koji samo u jednom trenutku stane jer dobro znamo da dlaka raste dok smo god živi, a vrlo često i duže, brada će pri dostizanju svog punog kapaciteta jednostavno rasti sporije do svog maksimuma. U današnje vrijeme postoje razni dodaci ishrani, koji poboljšavaju i ubrzavaju rast brade. Međutim, treba imati na umu da u borbu protiv našeg genetskog potpisa nema previše smisla trošiti vreme (i novac). Go with the flow.

BRADA MOŽE RASTI U RAZLIČITIM NIJANSAMA SIVE (I DRUGE BOJE)

Kada vidite savršeno crnu bradu ili savršeno jednobojnu bradu budite sigurni da je u pitanju farba za bradu na djelu. Sva naša kosa, boja kose, dlaka, boja dlake, brada, dužina i boja su već genetski predodređeni. Kad bi postojao svojevrsni čitač tih genetskih predefinicija mogli bi vrlo pouzdano dobiti sliku naše fizičke osobe kroz prolaznost godina, odnosno starenje.

SAMO NOŠENJE BRADE VAS NE ČINI IZUZETNIM

Nije svaki muškarac koji nosi bradu gospodin. Iako na prvi pogled njegova spoljašnost govori da se radi o nekome pouzdanom, od povjerenja, iskusnom, sigurnome u sebe, vrlo se lako može dogoditi da se iza te maske krije jedan sasvin obični lik sa kojim bolje da nemate posla. Brada nije čarobni štapić koji će promijeniti vas kao takve. Da, daće vam nešto poželjnog stila, ozbiljnost, baciti koju godinu kad zatreba, ali ako ste muškarac bez manira, to ćete vjerovatno ostati i bez obzira na bradu.

gentelman.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije